keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Baileys-juustokakku


Tämä kakku on eri reseptien sekoitus, jonka oon hyväksi todennut. Oon myös laittanu sekaan hieman sulatettua valkosuklaatakin ja lorauttanu likööriä sekaan vähän enemmän, hihii. Tässä ohje:

Pohja:
200 g keksejä
75 g rasvaa
Täyte:
4-5 liivatetta
2 prk (á 250g) mascarponejuustoa
1,5 dl tomusokeria
2,5 dl Flora vispiä
4 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murusta keksit ja sekoita sulatetun  rasvan kanssa. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin. Sekoita hyvin keskenään mascarponejuusto ja tomusokeri. Vatkaa kananmunan valkuaiset ja kermavaahto eri kulhoissa. Kiehauta Baileys-likööri ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tomusokeri-mascarpone-seokseen ja sekoita hyvin. Voit myös vatkata sähkövatkaimella. Sekoita verovasti käännellen joukkoon kermavaahto ja valkuiaisvaahto. Kaada seos keksipohjan päälle, laita jääkaappiin ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli. Parhautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti