keskiviikko 16. elokuuta 2017

Gluteeniton ja vegaaninen minttusuklaamoussekakku


Tämän naurettavan helpon ja maukkaan minttusuklaamoussekakun tein pari viikkoa sitten ystäväpariskunnan häihin kakkubuffetiin, kun toiveena oli jokin maidoton, gluteeniton, pähkinätön ja vegaani kakku. 
(n. 12 hengelle)
Pohja:
50 g margariinia (esim. Keiju Laktoositon 70%)
150 g gluteenittomia suklaakeksejä (esim. Semper)
Mousse:
400 g tummaa suklaata
2 prk (5dl) Alpron vaahtoutuvaa soijakermaa
n. 0,5 dl tomusokeria (oman maun mukaan)
1 pss Fazerin Marianne crush-rouhetta
Murskaa suklaakeksit muruiksi ja sekoita sulatetun margariinin kanssa. Vuoraa 22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Halutessasi aseta vuoan reunoille reunakalvo, jotta saat siistin reunan. Painele keksi-margariiniseos vuoan pohjalle. Laita keksipohja jääkaappiin moussen valmistuksen ajaksi.
Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota omassa kulhossaan soijakerma. Mausta soijakerma tomusokerilla. Sekoita hieman jäähtynyt tummasuklaa varovasti käännellen soijakerman joukkoon. Lopuksi kääntele joukkoon minttusuklaarouhe.

Kaada minttusuklaamousse keksipohjan päälle ja tasoittele pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Koristele ennen tarjoilua esimerkiksi marjoilla tai hedelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti