sunnuntai 13. elokuuta 2017

Mustaherukkainen vadelma-suklaakakku



Tämä kakku on herkullisine kerroksineen hieman työläs ja tiskiä tulee, mutta lopputulos on todella herkullinen. Kannattaa valmistaa mutakakkupohja jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii kunnolla jäähtyä. Mutakakun voi pitää yön yli huoneenlämmössä huolellisesti peitettynä, ettei se kuivu. Käytä kakun valmistukseen korkeaa vuokaa tai käyttämällä tätä reunakalvoa saat normaalin korkuisesta irtopohjavuoasta hieman korkeamman, jotta kaikki kakun kerrokset mahtuvat. 


Mutakakkupohja:
200 g voita
200g tummaa suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 kpl kananmunia
2 dl sokeria

Pingota leivinpaperi 22-24cm irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa leivinpaperista myös pitkä kaistale, jolla suojaat vuoan reunat. Tällöin vuokaa ei tarvitse rasvata ja jauhottaa. 


Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Sulata voi kattilassa ja suklaa kattilassa. Sekoita samalla, mutta älä kiehauta, jottei suklaa pala. Jäähdytä hieman. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen munasokerivaahtoon jauhoseosta ja suklaaseosta ja sekoita. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä vähän löysäksi. Jäähdytä huolellisesti, mieluiten yön yli. Poista vuoan reunaa suojannut leivinpaperikaistale, ja aseta vuoan reunaan reunakalvo. Valmista suklaa- ja marjatäytteet.

Suklaamoussekerros:
200g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kermaa
0,75dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatetta

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita sula suklaa tuorejuuston ja sokereiden kanssa.

Purista lionneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan maito- tai vesitilkkaan, sekoita huolellisesti. Lisää liivateseos tuorejuusto-suklaaseokseen ohuena nauhana koko ajan esimerkiksi sähkövatkaimella sekoittaen. Kääntele joukkoon viimeisenä omassa kulhossaan vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan mutakakkupohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään noin tunniksi. Valmista sillä aikaa vadelma-herukkatäyte.


Vadelma-herukkahyydyke:
3dl vadelmasosetta (esim. pakastettuja vadelmia sulatettuna ja soseutettuna)
200g Valion mustaherukkatuorejuustoa
2 dl kermaa
0,75dl-1dl sokeria (maista; oman maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
5 kpl liivatelehtiä

Sulata vadelmat. Jos käytät ulkomaisia marjoja, muista keittää ne. Soseuta vadelmat. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kulhossa keskenään mustaherukkatuorejuusto, sokerit ja vadelmasose. Kuumenna kattilassa pari ruokalusikallista vettä (tai marjamehua) ja liota siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-vadelmaseokseen. Lopuksi kääntele joukkoon vatkattu kerma. Kaada mousse vuokaan suklaakerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Ennen kakun koristelua valmista suklaaganache.

Suklaaganache:

150 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voinokare ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä ihan hetki, kokeile sormella, ettei ole kuumaa, lämmintä saa olla. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. Koristele haluamallasi tavalla.






3 kommenttia:

  1. Tuli aivan mielettömän ihanaa kakkua. Kakkua syöneet tykkäsivät kovasti ja ohjettasi on sittemmin jaettu useille kyselijöille. 👌😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ompas kiva kuulla! :) Piristit päivää! :) Kaiken tiskin arvoinen kakku :P

      Poista
  2. Bet365 Sportsbook Review | Best Online Sportsbook
    How to sign up at Bet365 with a Bonus. For our bet365 Sportsbook review, you can see how well the bookie offers 메리트카지노 you. Bet365 also sbobet ทางเข้า offers the live dafabet betting option.

    VastaaPoista

Jätä kommentti