Tämä kakku on herkullisine
kerroksineen hieman työläs ja tiskiä tulee, mutta lopputulos on todella
herkullinen. Kannattaa valmistaa mutakakkupohja jo edellisenä päivänä, jotta se
ehtii kunnolla jäähtyä. Mutakakun voi pitää yön yli huoneenlämmössä huolellisesti
peitettynä, ettei se kuivu. Käytä kakun valmistukseen korkeaa vuokaa tai käyttämällä tätä reunakalvoa saat normaalin korkuisesta irtopohjavuoasta hieman korkeamman, jotta kaikki kakun kerrokset mahtuvat.
Mutakakkupohja:
200 g voita
200g tummaa suklaata
200g tummaa suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
Pingota leivinpaperi 22-24cm irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa leivinpaperista myös pitkä kaistale, jolla suojaat vuoan reunat. Tällöin vuokaa ei tarvitse rasvata ja jauhottaa.
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Sulata voi kattilassa ja suklaa kattilassa. Sekoita samalla, mutta älä kiehauta, jottei suklaa pala. Jäähdytä hieman. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen munasokerivaahtoon jauhoseosta ja suklaaseosta ja sekoita. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä vähän löysäksi. Jäähdytä huolellisesti, mieluiten yön yli. Poista vuoan reunaa suojannut leivinpaperikaistale, ja aseta vuoan reunaan reunakalvo. Valmista suklaa- ja marjatäytteet.
2 tl leivinjauhetta
4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
Pingota leivinpaperi 22-24cm irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa leivinpaperista myös pitkä kaistale, jolla suojaat vuoan reunat. Tällöin vuokaa ei tarvitse rasvata ja jauhottaa.
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Sulata voi kattilassa ja suklaa kattilassa. Sekoita samalla, mutta älä kiehauta, jottei suklaa pala. Jäähdytä hieman. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen munasokerivaahtoon jauhoseosta ja suklaaseosta ja sekoita. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä vähän löysäksi. Jäähdytä huolellisesti, mieluiten yön yli. Poista vuoan reunaa suojannut leivinpaperikaistale, ja aseta vuoan reunaan reunakalvo. Valmista suklaa- ja marjatäytteet.
Suklaamoussekerros:
200g tummaa
suklaata
200g
maustamatonta tuorejuustoa
2dl kermaa
0,75dl sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3 liivatetta
Laita liivatelehdet likoamaan
kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sulata suklaa vesihauteessa tai
mikrossa. Sekoita sula suklaa tuorejuuston ja sokereiden kanssa.
Purista lionneista
liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan maito- tai vesitilkkaan,
sekoita huolellisesti. Lisää liivateseos tuorejuusto-suklaaseokseen ohuena
nauhana koko ajan esimerkiksi sähkövatkaimella sekoittaen. Kääntele joukkoon
viimeisenä omassa kulhossaan vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan mutakakkupohjan
päälle. Laita jääkaappiin hyytymään noin tunniksi. Valmista sillä aikaa
vadelma-herukkatäyte.
Vadelma-herukkahyydyke:
3dl vadelmasosetta (esim. pakastettuja
vadelmia sulatettuna ja soseutettuna)
200g Valion mustaherukkatuorejuustoa
2 dl kermaa
0,75dl-1dl sokeria (maista; oman maun
mukaan)
1 tl vaniljasokeria
5 kpl liivatelehtiä
Sulata
vadelmat. Jos käytät ulkomaisia marjoja, muista keittää ne. Soseuta vadelmat. Laita
liivatteet kylmään veteen likoamaan 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kulhossa keskenään mustaherukkatuorejuusto, sokerit ja vadelmasose.
Kuumenna kattilassa pari ruokalusikallista vettä (tai marjamehua) ja liota
siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana tuorejuusto-vadelmaseokseen. Lopuksi
kääntele joukkoon vatkattu kerma. Kaada mousse vuokaan suklaakerroksen päälle
ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Ennen kakun
koristelua valmista suklaaganache.
Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita
1 dl kermaa
1 rkl voita
Kuumenna kerma kiehuvaksi
kattilassa ja nosta pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa.
Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voinokare ja sekoita tasaiseksi.
Anna massan jäähtyä ihan hetki, kokeile sormella, ettei ole kuumaa, lämmintä
saa olla. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. Koristele
haluamallasi tavalla.
Tuli aivan mielettömän ihanaa kakkua. Kakkua syöneet tykkäsivät kovasti ja ohjettasi on sittemmin jaettu useille kyselijöille. 👌😍
VastaaPoistaNo ompas kiva kuulla! :) Piristit päivää! :) Kaiken tiskin arvoinen kakku :P
PoistaBet365 Sportsbook Review | Best Online Sportsbook
VastaaPoistaHow to sign up at Bet365 with a Bonus. For our bet365 Sportsbook review, you can see how well the bookie offers 메리트카지노 you. Bet365 also sbobet ทางเข้า offers the live dafabet betting option.