Kotileipomon tilaus-ja toimitusehdot


Baking of on tamperelainen leivontablogi, joka on perustettu vuonna 2011. Olen leiponut lapsesta saakka, mutta varsinainen innostus leipomista kohtaan ja halu kehittää taitoja heräsi vuonna 2010. Alkuvuonna 2019 toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja aloitin virallisen kotileipomotoiminnan. Y-tunnukseni on 2964135-4. Kotileipomoni sijaitsee Tampereella Härmälässä. Valmistan tilauksesta makeita ja suolaisia leivonnaisia, pääasiassa makeita kakkuja. Teen hyydykekakkuja, täytekakkuja, juustokakkuja, kuppikakkuja ja piirakoita. Myös voileipäkakkujen ja suolaisten piirakoiden tekeminen onnistuu.

Tuotteista saat lisätietoa ja tilauksen voit tehdä kahdella tavalla; laittamalla viestiä osoitteeseen bakingof@gmail.com tai Instagramissa (@bakingofmaria). Tilaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, mielellään viimeistään viikkoa ennen kakun tarvetta. Sovitan tilaukset luonnollisesti omiin menoihini, joten en valitettavasti pysty takaamaan sitä, että tilauksen tekeminen aina onnistuu. Koska teen kaikki tuotteet yksin käsityönä, en voi ottaa tilauksia kuin rajallisen määrän per viikko/viikonloppu. Ajoittain pystyn kuitenkin ottamaan tilauksia vastaan lyhyelläkin varoitusajalla, joten kannattaa aina kysyä ja tiedustella. Huomioithan, että viesteihin en aina pysty vastaamaan heti, elämääni pitää aktiivisena yksivuotias lapseni. Pyrin kuitenkin vastaamaan mahdollisimman pian.

Kakkujen lopullinen hinta määräytyy kakun koon, siihen käytettävien raaka-aineiden, sekä koristeiden määrän mukaan. Hinta vahvistetaan tilauksen yhteydessä. Tilausta tehdessäsi, jotta saan toiveesi mahdollisimman hyvin selville, ilmoitathan seuraavat asiat: kakun koko eli syöjien määrä, mahdolliset pohja-, täyte- ja kuorrutetoiveet, ruoka-aine-allergiat ja -rajoitteet, koristelutoiveet sekä ajankohta milloin kakku noudettaisiin. Tavallisin noutoajankohta on juhlapäivän aamuna/aamupäivänä tai edeltävänä iltana. Tilausta tehdessäsi voit liittää mukaan myös ideakuvia. Valitettavasti en tee ns. teema/fantasiakakkuja (kakkuja sokerimassasta).

Yrittäjänä toimin OP Kevytyrittäjä -laskutuspalvelun kautta. Tilauksen tehtyäsi ja sen vahvistamisen jälkeen saat palvelun kautta laskun, joka tulee maksaa ennen sovittua tuotteen noutopäivää. Poikkeustapauksissa, kuten viime hetken tilauksissa, on käteismaksu mahdollinen. Tilauksen peruuttamisesta tulee ilmoittaa mahdollisimman aikaisin, mutta viimeistään 3 päivää ennen tilauksen sovittua noutopäivää. Mikäli tilaus perutaan myohemmin, tilaaja maksaa puolet tilauksen summasta korvauksena siihen astisesta työstä ja raaka-aineista.

Valmistan kaikki tuotteet itse, poikkeuksena koristelussa käytetyt ainekset, esimerkiksi makeiset, suklaat tai macaron-leivokset. Pyrin valitsemaan laadukkaat raaka-aineet ja suosin ensisijaisesti kotimaisia tuotteita. Käytän aina laktoosittomia maitotuotteita, jollei muuta ole erikseen tilausta tehdessä sovittu ja mikäli tuote on mahdollista tehdä laktoosittomana. Leivon pyydettäessä tuotteita gluteenittomista aineista, mutta huomioithan, että tiloissani käsitellään esimerkiksi vehnäjauhoja, jolloin täydellistä gluteenittomuutta en valitettavasti pysty takaamaan. Esimerkiksi marjoja sisältäviin leivonnaisiin käytän aina aitoja marjoja enkä esimerkiksi teollisia aromeja.

Yksityisenä toimijana päätän itse, millaisia tuotteita valmistan, joten pystyn toteuttamaan tilaajan toiveita yksilöllisesti. Maku- ja värivaihtoehdot ja mahdollisuudet ovat lähes rajattomat, joten ethän anna hinnastosta löytyvien tuotteiden rajoittaa mielikuvitustasi, vaan kysy rohkeasti, jos mielessäsi on jonkin muun makuinen tuote.

Toimin yksin ja omassa kodissani, joten pidätän oikeuden muutoksiin ja tilauksen perumiseen ylitsepääsemättömän esteen vuoksi (esimerkiksi oma tai lapsen sairastuminen). Esteestä ilmoitetaan niin pian kun  vain inhimillisesti on mahdollista. Tällöin en luonnollisestikaan veloita asiakkaalta mitään. Valmiiksi maksetun tilauksen summa palautetaan maksajalle, mutta korvauksia tilauksen peruuntumisesta ei makseta.

Huomioithan, että pelkkä kysely tuotteiden hinnasta tai kakkutilauksen mahtumisesta kalenteriini ei ole virallinen varaus. Kyselyitä tulee melko paljon, joten tilaaja on itse vastuussa tilauksensa varmistamisesta ja voimassaolosta. Kalenteriani täytän tilausvahvistusten mukaan.

Tilaukset noudetaan kotoani Tampereen Härmälästä. Tilausta tehdessä sovimme noutoajankohdan. Ilmoitathan heti, jos aikatauluusi tulee muutoksia tai joku muu noutaa tilauksesi. Tilaaja hyväksyy tuotteet noutaessaan niitä, ja tämän jälkeen tuotteet ovat asiakkaan vastuulla. Tällöin asiakkaan tulee itse huolehtia tuotteiden oikeanlaisesta kuljetuksesta ja säilytyksestä. Jos kakku noudetaan autolla, kannattaa sille varata tasaista tilaa; auton jalkatila tai takaluukku ovat tähän soveltuvia vaihtoehtoja. Lämpimällä säällä tulee kiinnittää huomiota kylmäketjun katkeamattomuuteen; tuotteet tulee suojata kuumuudelta esimerkiksi ottamalla mukaan oma kylmälaukku tai kylmäkassi.

Kotileipomotoimintani kuuluu Tampereen kaupungin elintarvikevalvonnan piiriin. Minulla on hygieniaosaamistodistus ja olen laatinut elintarvikehuoneistoani koskevan omavalvontasuunnitelman. Tuotteet valmistetaan siis elintarvikehuoneistoksi hyväksytyssä kotileipomossani.


2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä postauksesta! Ilmeisesti kevytyrittäjyys on sinulle ollut sopiva vaihtoehto? Tyttäreni on myöskin miettinyt kevytyrittäjyyttä, hän toimii itse kauneudenhoitoalalla. Hienoa, että käytät pääosin kotimaisia tuotteita. Kovasti tsemppiä!
    https://www.uuras.fi/

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen kirjoitus! Mukava kuulla miten käytännössä homma toimii. Uskon että kevytyrittäjän laskutuspalvelu on tosiaan kätevä kun tahtoo tienata omalla tavallaan. On niin monia lahjakkaita ihmisiä jotka varmasti saisivat helposti lisätienestiä astumalla kevytyrittäjyyteen. Tuttuni myös pitää leipomisesta, voisinkin hänelle vinkata tästä.
    https://finjob.fi/usein-kysyttya/

    VastaaPoista

Jätä kommentti