lauantai 2. syyskuuta 2017

Suklaakakku vadelma- ja kinuskitäytteillä



Tätä kakkua nautiskeltiin jo juhannuksena mökillä. Pahoittelut ohjeen viivästymisestä. Kakku on ihana yhdistelmä mun omaa lempimarjaa vadelmaa sekä makeaa kinuskia ja suklaata. Kakussa olevan kinuskivaahdon ohjeeseen on otettu inspiraatiota Kinuskikissalta

Ennen varsinaista leipomispäivää täytyy kinuskivaahto tehdä valmiiksi, sillä sen täytyy olla yön yli jääkaapissa, jotta se voidaan vatkata vaahdoksi. Eli aloita kinuskivaahdon valmistamisella.


Kinuskivaahdon kinuski 
(tämä vaihe edellisenä päivänä)
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria

Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa, mutta älä keitä. Jäähdytä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin yön yli.

Kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

(ensimmäisen kerroksen väliin vadelmahilloa)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Testaa kypsyys kakun keskeltä cocktailtikun avulla. Kakku on kypsää, kun tikkuun ei jää löysää taikinaa. 

Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan. Aseta yksi kakun osa vuoan pohjalle ja levitä pohjan päälle haluamasi määrä vadelmamahilloa. Valmista ensimmäinen täyte.

Täyte 1:
250 g mascarponea
3 dl vispikermaa
0.5 dl sokeria (oman maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
3 dl kotimaisia vadelmia (tuoreita tai sulatettuja
1 Daim-patukka (56g)


Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita mascarponejuusto isompaan kulhoon ja lisää sokerit. Kääntele joukkoon vatkattu kerma. Maista ja lisää halutessasi sokeria. Lisää vadelmat ja murskattu Daim. Kaavi täyte kakkupohjan ja vadelmahillon päälle. Aseta toinen kakunpala päälle. Siirrä jääkaappiin odottamaan suklaaganachen valmistusta.

Maitosuklaaganache:
150 g maitosuklaata
0,75 dl kermaa

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki. Levitä ganache edellisen kakkupohjan päälle ja siirrä jääkaappiin odottamaan kinuskivaahto-kerroksen valmistuksen ajaksi.

Kinuskivaahdon viimeistely:
Edellisenä päivänä keitetty kylmä kinuski
2 dl kuohukermaa
2-4 rkl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota kuohukerma. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi (vatkaimia ei tarvitse pestä välillä). Yhdistä vaahdot keskenään. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhetta sen verran, että täyte muuttuu sopivan paksuksi. Levitä suklaaganachen päälle. Siirrä kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Ennen tarjoilua valmista kakun peittävä suklaamousse.

Suklaamousse:
4 dl kermaa
200 g tummaa suklaata

Sulata suklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita. (suklaa ei saa olla kuumaa!) Levitä suklaamousse tasaisesti tarjoiluastialle nostetun kakun päälle. Koristele kakku haluamallasi tavalla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti