Tervehdys kaikille Sveitsistä, Zürichistä! Oon täällä
asustellut jo puolitoista kuukautta ja oottekin ehkä havainneet pienen tauon
bloggaamisessa. Oon siis täällä neljä kuukautta vaihto-opiskelijana ja Suomeen
palaan toukokuun 30.päivä. Leipomisessa ei ole ollut taukoa, mutta hiljaisempaa
on ollut. Tämä johtuu tietysti siitä, että omat välineet on Suomessa omassa
kodissa ja täälä on leivottu niillä välineillä mitä on tarjolla. Onneksi mun
kahdella kämppiksellä on ihan hyvä valikoima välineitä, joita mäkin oon saanut
käyttää. Helpoilla ja hyväksi todetuilla resepteillä on tullut leivottua.
Meidän kämpässä on kaasuhella ja uuni, joka on luonut oman haasteensa siihen
tottumattomalle. Ei oo kuitenkaan kämppä eikä leivonnaisetkaan palanu, joten
uskallan jatkaa kokeiluja. Jaan tässä teille nyt porkkanakuppikakkujen ohjeen
parin viikon takaa. Nauttikaa keväästä! :)
Taikina:
2 porkkanaa raasteena
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
0,5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
Kuorrutus:
1 dl kermaa vaahdoksi vatkattuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita
huolellisesti vaikka sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään
tasaiseksi massaksi. Vatkaa joukkoon kananmunat ja sekoita hyvin. Lisää
joukkoon porkkanaraaste. Lisää maito ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat
aineet siivilän läpi ja sekoita hyvin. Laita taikinaa muffinivuokiin niin, että
vuoasta täyttyy ¾. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä.
Vatkaa kerma
ja sekoita siihen tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunanmehu. Pursota tai lusikoi
kuorrute hyvin jäähtyneiden leivosten päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti