keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Mustikkaraakakakku



Namnamnam! Teki mieli raakakakkua. Viimeksi tein vadelmaisen kakun, nyt halusin käyttää pakkasessa olevia mustikoita. Ihanan raikas kakku tuli!

Pohja:
1 dl manteleita
reilu desi kuivattuja aprikooseja (Lidlin aprikoosit on aivan mahtavan mehukkaita)
2 rkl kookoshiutaleita
ripaus ruususuolaa

Täyte:
4 dl cashewpähkinöitä
1 avokado
0,5 tl aitoa vaniljajauhetta
0,5 dl kookosöljyä
1 sitruunan mehu
0,5 dl hunajaa
200 g mustikoita

Pingota 15-18 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita pohjaan tulevat ainekset blenderiin tai yleiskoneen astiaan. Muusaa ne kermaiseksi ja tasaiseksi massaksi. Lusikoi pohjamassa vuoan pohjalle ja tasoittele. Laita pohja odottamaan.

Muusaa kaikki täytteen ainekset mustikoita lukuunottamatta sileäksi. Tähän menee minuutti-pari. Lisää lopuksi mustikat.


Laita kakku pakastimeen jähmettymään. Se on valmista tarjoiltavaksi noin parin tunnin kuluttua. Jos säilytät kakkua pakastimessa pidempään, esimerkiksi yön yli, muista varata sille reilusti aikaa sulaa ennen tarjoilua, kakku on parhaimmillaan kylmänä ja pehmeänä, ei jäisenä. Koristele esimerkiksi tuoreilla hedelmillä ja marjoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti