Namnamnam! Teki mieli raakakakkua. Viimeksi tein
vadelmaisen kakun, nyt halusin käyttää pakkasessa olevia mustikoita. Ihanan
raikas kakku tuli!
Pohja:
1 dl
manteleita
reilu desi
kuivattuja aprikooseja (Lidlin aprikoosit on aivan mahtavan mehukkaita)
2 rkl
kookoshiutaleita
ripaus
ruususuolaa
Täyte:
4 dl
cashewpähkinöitä
1 avokado
0,5 tl aitoa
vaniljajauhetta
0,5 dl
kookosöljyä
1 sitruunan
mehu
0,5 dl hunajaa
200 g mustikoita
Pingota 15-18 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Laita pohjaan tulevat ainekset blenderiin tai yleiskoneen astiaan. Muusaa ne
kermaiseksi ja tasaiseksi massaksi. Lusikoi pohjamassa vuoan pohjalle ja
tasoittele. Laita pohja odottamaan.
Muusaa kaikki täytteen ainekset mustikoita
lukuunottamatta sileäksi. Tähän menee minuutti-pari. Lisää lopuksi mustikat.
Laita kakku pakastimeen jähmettymään. Se on valmista
tarjoiltavaksi noin parin tunnin kuluttua. Jos säilytät kakkua pakastimessa
pidempään, esimerkiksi yön yli, muista varata sille reilusti aikaa sulaa ennen
tarjoilua, kakku on parhaimmillaan kylmänä ja pehmeänä, ei jäisenä. Koristele
esimerkiksi tuoreilla hedelmillä ja marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti