tiistai 13. tammikuuta 2015

Valkosuklaafudge mansikoilla ja pistaasilla



Tämän herkun ohje on kuumoitellut jo pitkän aikaa Lunni leipoo-blogissa. Joulun alla sitä jo testasin, nyt vasta muistin ohjeen tänne jakaa. Oli hyvää! Tässä hauska idea, vaikka bileisiin tuliaisiksi.

400 g valkosuklaata
1 tlk (400 g) makeutettua kondensoitua maitoa
30 g voita
1 dl suolattuja ja paahdettuja pistaaseja
1 dl pakastekuivattuja kuivattuja mansikoita

Kuori pistaasit ja pilko ne rouheeksi. Pilko myös pakastekuivatut mansikat haluamasi kokoisiksi. Laita kattilaan pilkottu valkosuklaa, kondensoitu maito ja voi. Anna sulaa hiljalleen keskilämmöllä välillä sekoittaen. Seoksen ollessa tasaista ja kiiltävää, lisää siihen pilkotut pistaasit ja mansikat. Jätä niitä hieman myös päälle ripoteltavaksi.
Kaada fudgeseos 20x20-senttiseen vuokaan, ripottele pinnalle loput pistaasit ja mansikan palat. Anna massan jäähtyä ja laita se sitten jääkaappiin jähmettymään kokonaan.


Leikkaa jähmettyneenä paloihin, säilytä kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti