Tämän herkun ohje on kuumoitellut jo pitkän aikaa Lunni
leipoo-blogissa. Joulun alla sitä jo testasin, nyt vasta muistin
ohjeen tänne jakaa. Oli hyvää! Tässä hauska idea, vaikka bileisiin tuliaisiksi.
400 g valkosuklaata
1 tlk (400 g) makeutettua kondensoitua maitoa
30 g voita
1 dl suolattuja ja paahdettuja pistaaseja
1 dl pakastekuivattuja kuivattuja mansikoita
1 tlk (400 g) makeutettua kondensoitua maitoa
30 g voita
1 dl suolattuja ja paahdettuja pistaaseja
1 dl pakastekuivattuja kuivattuja mansikoita
Kuori pistaasit ja pilko ne rouheeksi. Pilko myös
pakastekuivatut mansikat haluamasi kokoisiksi. Laita kattilaan pilkottu
valkosuklaa, kondensoitu maito ja voi. Anna sulaa hiljalleen keskilämmöllä
välillä sekoittaen. Seoksen ollessa tasaista ja kiiltävää, lisää siihen
pilkotut pistaasit ja mansikat. Jätä niitä hieman myös päälle ripoteltavaksi.
Kaada fudgeseos 20x20-senttiseen vuokaan, ripottele
pinnalle loput pistaasit ja mansikan palat. Anna massan jäähtyä ja laita se
sitten jääkaappiin jähmettymään kokonaan.
Leikkaa jähmettyneenä paloihin, säilytä kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti