perjantai 11. helmikuuta 2011

Cappuccino-Daimkakku


Tän kakun alkuperäinen resepti löytyy tästä. Jälleen tein omia muutoksia, koska en löytäny cappuccino-daimia kaupasta, lieneekö ollut jokin kausituote joskus. Ja halusin vielä enemmän "cappuccinoutta". Eli tällaisella ohjeella tein itse tämän namin:

Pohja: 
200g cappuccino-täytekeksejä (Rainbow)
50g voita
Täyte:
5-6 liivatetta
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vaniljatuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
1 pss Blå Bandin cappuccinomoussejauhetta
3/4 dl kylmää maitoa
0,5-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl kahvilikööriä
2 isoa Daimia murustettuna


Murusta keksit, lisää joukkoon sula rasva, painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Sekoita cappuccinomoussejauhe kylmän maidon kanssa ja vatkaa kuohkeaksi. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi. Sekoita sähkövatkaimella keskenään  vanilja"tuorejuusto" ja sokerit. Kuumenna kahvilikööri kattilassa ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä hetki. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuuston sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää cappuccinomusse, Flora vanilla-vaahto ja murustetut Daimit. Kaada täyte pohjalevyn päälle ja nosta kylmään hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi. Irroita vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti