perjantai 11. helmikuuta 2011

Valkosuklaa-kahviliköörikakku

Kakku

Kakku

Leivos

Tätä kakkua väsätessä noudatin aika orjallisesti Hellapoliisin loistavaa reseptiä. Ainoa muutos oli, että käytin Rainbown tummia täytekeksejä piparkakkujen sijaan. Tätä kovasti kehuttiin. Puolitin täytteen ja tein pienen kakun 15cm irtopohjavuokaan ja leivoksia reunakalvoa avuksi käyttäen. Koristeet suklaamaissipalloja ja muut tein tummasuklaa-Candy Meltseistä. Tässäpä ohje:

Pohja: 
n. 200 g tummia täytekeksejä murustettuna
75 g voita sulatettuna

Täyte: 
5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g Keiju vaniljatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata sulatettuna
0,5 dl kahvilikööriä

Sekoita keksinmurut ja sula margariini, painele seos halkaisijaltaan 18 cm olevan irtopohjavuoan pohjalle, jonka pohjan olet vuorannut leivinpaperilla. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja sulatettu valkosuklaa. Kuumenna kahvilikööri liedellä kattilassa. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan kahvilikööriin, anna jäähtyä minutin verran. Kaada liivate-kahvilikööriseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada seos keksimurupohjan päälle, hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti