Tässä tulee mun tekemistä mustikkapiirakoista paras. Ainakin omasta mielestäni. Se on hieman erilainen
ja todella herkullinen mustikkapiirakka. Piirakassa on kolme osaa, mutta
älä anna sen hämätä, piirakka on helppo valmistaa. Voit valmistaa piirakan
tällä ohjeella, tai halutessasi voit maustaa sitä oman maun mukaan, esimerkiksi
taikinaan ja muruseokseen sopisi hyvin kardemumma tai rahkatäytteeseen maustettu
sitruunarahka tai tavallisen rahkan kaveriksi sitruunan kuoriraaste. Ohjeesta
tulee uunipellillinen.
Nauti!
1.osa
6 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 rkl vaniljasokeria
250 g voita (sulatettuna,
jäähdytettynä)
Kaikki aineet sekoitetaan
keskenään ja sitten seos puolitetaan.
2.osa
Toiseen puoleen jaetusta
seoksesta sekoitetaan
1 kananmuna
1,5 dl piimää tai
maustamatonta jugurttia
Levitä uunipellille
leivinpaperi ja levitä tämä 2.osa uunipellille ensiksi.
3.osa (kolmannessa kulhossa)
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 purkkia (2x250g) maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
(yhden huolellisesti pestyn
sitruunan raastettu kuori)
Sekoita ja levitä tasaisesti
uunipellille 2.osan päälle
300 g mustikoita
Levitä hieman sulaneet pakastemustikat rahkaseoksen päälle
Viimeisenä ripottele tasaisesti 1.osan toinen puoli (murumainen taikinarouhe) pinnalle.
Paista 200 asteessa kauniin
vaaleanruskeaksi noin 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti