keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Omena-karamellikierteet



Taikina:
150 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1,5 tl suolaa
0,75 dl kermaa
50 g hiivaa
2 kananmunaa


Täyte:
125 g mascarponejuustoa

0,75 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
omenasosetta tai omenamarmeladia

voiteluun kananmuna

leivosten päälle 2 dl vatkattua kermaa ja paahdettuja mantelilastuja

Sekoita jauhot, sokeri ja suola, lisää voi ja nypi taikina tasaiseksi. Lisää lämmitetty kerma, johon on liotettu hiiva. Lopuksi lisää kananmunat, joiden rakenne on vatkattu rikki. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa. Täytteen ainekset sekoitetaan hyvin. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 35 x 45 cm). Levitä mascarponeseos taikinalle. Levitä päälle omenasose-tai marmeladi. Halutessasi voit pilkkoa päälle vielä vähän pieniä tuoreen omenan paloja. Kääritään levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla 4-5cm paloiksi. Laita palat kierteet ylöspäin isohkoihin paperivuokiin, kohota hetki liinan alla lämpimässä ja voitele kananmunalla. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunissa 225 C noin 10-12 minuuttia, kunnes saavat kauniisti väriä. Uunista otettuasi paina leivosten keskelle pieni kolo kermaa varten. Jäähdytä. Lisää kermavaahto ja paahdetut mantelit leivosten päälle vasta ennen tarjoilua. 

2 kommenttia:

Jätä kommentti