Teki mieli leipoa jotain ihan vaan
yksinkertaista ja todella suklaista. Valion nettisivuilta
löytyi ohje hyvältä kuulostavaan suklaatryffelikakkuun, jossa
ihastuin siihen, että kakkuun tuli paljon tummaa suklaata ja vahvaa
kahvia. Kakku oli oikein hyvää ja täyteläistä. Ja aivan ihanaa
tietysti tuoreiden marjojen kanssa.
Pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g voita
Kakku:
400 g tummaa suklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3dl kuohukermaa
6 liivatetta
1 dl vahvaa kahvia
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Pingota
leivinpaperi halkaisijaltaan 23-24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja
suojaa halutessasi vuoan reunat reunakalvolla. Levitä ja painele
keksiseos vuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi
minuutiksi. Vaahdota kerma. Sulata suklaa vesihauteessa tai
mikrossa. Sekoita sula suklaa tuorejuuston ja sokereiden kanssa.
Purista lionneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja
liuota ne kuumaan kahviin, sekoita huolellisesti. Lisää
liivate-kahviseos tuorejuusto-suklaaseokseen ohuena nauhana kokoajan
esimerkiksi sähkövatkaimella sekoittaen. Kääntele joukkoon
viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan keksipohjan
päälle.
Peitä vuoka foliolla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 5
tuntia tai mieluiten yön yli. Irrota kakku vuoasta ja nosta
tarjoiluastialle. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti