Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
6 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Sekoita taikina ja levitä se
leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa 5-7 minuuttia.
Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Täyte:
200 g Valion appelsiinirahkaa
2 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata
0,5 dl sokeria
1 appelsiinin kuori raastettuna
puolikkaan appelsiinin mehu
Kuorrute ja koristelu:
2 dl kermaa
100-150 g tummaa suklaata
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata suklaa vesihauteessa.
Sekoita rahka, sokeri ja sulatettu suklaa keskenään. Lopuksi kääntele joukkoon
vaahdotettu kerma ja appelsiinin kuoriraaste ja mehu. Levitä seos jäähtyneelle
torttupohjalle. Kääri tiukahkoksi rullaksi ja anna vetäytyä jonkin aikaa
jääkaapissa tai pakastimessa.
Kuorrutetta varten vatkaa kerma ja sulata tumma
suklaa. Sekoita keskenään kun suklaa on hieman jäähtynyt. Levitä kääretortun
päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti