maanantai 31. elokuuta 2015

Appelsiini-suklaakääretorttu (gluteeniton)


Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
6 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Sekoita taikina ja levitä se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Täyte:
200 g Valion appelsiinirahkaa
2 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata
0,5 dl sokeria
1 appelsiinin kuori raastettuna
puolikkaan appelsiinin mehu

Kuorrute ja koristelu:
2 dl kermaa
100-150 g tummaa suklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita rahka, sokeri ja sulatettu suklaa keskenään. Lopuksi kääntele joukkoon vaahdotettu kerma ja appelsiinin kuoriraaste ja mehu. Levitä seos jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri tiukahkoksi rullaksi ja anna vetäytyä jonkin aikaa jääkaapissa tai pakastimessa.


Kuorrutetta varten vatkaa kerma ja sulata tumma suklaa. Sekoita keskenään kun suklaa on hieman jäähtynyt. Levitä kääretortun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti