Sain
kunnian tehdä kaverini baby showereille kakun. Toiveena oli
täyteläinen kakku, jossa olisi makeaa ja raikasta sekä syötävät, herkulliset koristeet. Oon jo pitkään suunnitellut tekeväni kakun
Oreo-kekseistä ja yhdistää kakkuun myös vadelmaa. Nyt sain
tilaisuuden testata ideaa ja vastaanotto oli erittäin hyvä, kaikki
juhlissa pitivät kakusta. Siksi jaan ohjeen nyt teillekin. Ei muuta
kun kokeilemaan! Kakku kannattaa tehdä tai koota korkeampaan
kakkuvuokaan, jos sellainen löytyy. Itse tein vuoasta korkeamman
reunakalvon avulla.
Suklaakakkupohja:
6
kananmunaa
200
g tummaa suklaata
150
g voita
2
dl sokeria
0,75
dl kaakaojauhetta
1,75
dl vehnäjauhoja
2
tl vaniljasokeria
Kostutukseen:
2
dl maitoa
1
tl vaniljasokeria
Sulata
suklaa ja laita jäähtymään. Erottele kananmunista valkuaiset ja
keltuaiset. Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää keltuaiset yksi
kerrallaan. Lisää vielä jäähtynyt suklaa. Vaahdota valkuaiset
vaahdoksi ja lisää sokeri hiljalleen koko ajan vaahdottaen. Lisää
sitten valkuaisvaahto varovasti käännellen suklaaseokseen. Sekoita
kuivat aineet keskenään, siivilöi taikinan joukkoon ja kääntele
taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja jauhotettuun 20 cm vuokaan.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kakku saa jäädä meheväksi.
Jäähdytä. Leikkaa kakku jäähtyneenä kolmeen osaan. Aseta ensimmäinenkakkupala leivinpaperilla suojatun vuoan pohjalle.
Suklaa-oreo-kerros:
2
dl kermaa
200
g maustamatonta tuorejuustoa
1
dl tomusokeria
1tl
vaniljasokeria
50
g tummaa suklaata
8
kpl Oreo-keksejä (tai Domino-keksejä)
3
liivatetta
Laita
liivatelehdet kylmään veteen. Sulata suklaa. Murskaa keksit. Vatkaa kerma. Sekoita
sula suklaa, tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimen avulla. Kuumenna
tilkka vettä ja liota liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana
täytteeseen. Kääntele lopuksi kerma ja keksimurut joukkoon. Levitä Oreo-täytettä vuoan pohjalle asetetun ensimmäisen (ja maidolla
kostutetun) kakkupohjan päälle. Nosta sitten toinen kakkupohjan Oreo-kerroksen päälle ja kostuta maidolla. Laita jääkaappiin
tunniksi. Valmista vadelmatäyte.
Vadelmamousse:
300g
vadelmia
2
dl kermaa
200
g maustamatonta tuorejuustoa
1
dl tomusokeria
1
tl vaniljasokeria
4
liivatetta
Laita
liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma. Sekoita vadelmat,
tuorejuusto ja sokerit sähkövatkaimen avulla. Kuumenna tilkka vettä
tai vadelmamehua ja liota liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana
täytteeseen kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen. Kääntele
lopuksi kerma joukkoon. Levitä vedelmatäytettä edellisen kerroksen
päälle ja nosta päälle viimeinen kakkukerros ja kostuta. Laita
jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Valmista
suklaaganache.
Suklaaganache:
125
g tummaa suklaata
0,5 dl kermaa
1 rkl voita
Kuumenna
kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa
joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja
sekoita tasaiseksi.Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti
reunoja. Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Voi olla tyhmä kysymys, mutta voiko vadelmat korvata mansikoilla vai vaikuttaako se jotenkin täytteen rakenteeseen?
VastaaPoistaMoikka! Voit korvata! Ei pitäisi vaikuttaa, mansikassa saattaa olla hiukan enemmän nestettä mutta se tuo vain makua. Ei tartte lisätä liivatetta, laita vaan vastaava määrä mansikkaa. :) Kerro toki, miten toimi maullisesti :)
PoistaHyvää viikonloppua!
Nyt vasta muistin, että piti tulla kertomaan mansikkakokeilusta :D Eihän tässä mennyt kuin useampi kuukausi. Hyvin toimi yhdessä mansikka- ja suklaatäyte. Kakku keräsi kovasti kehuja. Kiitos ohjeesta.
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaVoiko täytteesä käyttää pakaste vadelmia?
VastaaPoistaVoi ja juuri niitä olenki käyttäny! :) Hyviä herkkuhetkiä!
Poista