sunnuntai 9. elokuuta 2015

Nutella-Snickersjuustokakku



Ostin toissa viikolla Citymarketin euron päiviltä kaksi 1,5kg:n sankoa maustamatonta tuorejuustoa. Ne tosiaan maksoivat ainoastaan euron per sanko, joten olin erittäin tyytyväinen löytöön. Osan tuorejuustosta pakastin 200g:n annoksina, mutta osalle piti tietysti keksiä heti käyttöä. Noh, juustokakkuunhan saa hyvin tuorejuustoa käytettyä. Lisäksi kaapista löytyi purkki kondensoitua maitoa, joten siitä se ajatus sitten lähti. Oon testannut jo kerran Nutella-juustokakkua ja pitkään on tehnyt mieli testata Snickers-juustokakkua. Sitten tajusin; nehän voi yhdistää samaan juustokakkuun. Oijoi, kuulostaa ihan överimakeelta! Ja voin kertoa, että sitä se onkin! Tää on juustokakkujen ystävän ja suklaata rakastavan unelmajuustokakku. Voin suositella lämpimästi! 


Pohja:
200g suklaakeksejä (esim. Safari tai Lidlin McEnnedy)
75g voita sulatettuna
Juustokakku:
600g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettyä)
3 kananmunaa
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
3 rkl Maizenaa
Lisäksi:
1,5dl Nutellaa
2 kpl Snickers-patukoita

Pingota halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Leikkaa leivinpaperista vuoan reunan korkuinen pitkä kaistale ja aseta se suojaamaan vuoan reunoja. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimessa ja sekoita muruihin sulatettu voi. Painele keksiseos vuoan pohjalle.


Sekoita kaikki juustokakun ainekset huolellisesti keskenään kulhossa sähkövatkaimella. Lisää lopuksi nuolijalla käännellen joukkoon pieniksi paloiksi paloitellut Snickerssit. Kaada seos keksipohjan päälle. (Snickerssit valuvat luonnollisesti pohjalle) Lämmitä Nutellaa mikrossa sulatusteholla jonkin aikaa, jotta siitä tulee löysempää. Tiputtele Nutellaa varovasti juustokakkuseoksen päälle "länteiksi". Marmoroi pinta jollain terävällä, esimerkiksi veitsenkärjellä vetämällä pintaan kuvioita niin, että Nutella sekoittuu hieman pinnasta juustokakkutäytteen kanssa.


Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Anna juustokakun jäähtyä hyvin ja siirrä se sitten jääkaappiin. Kakku on valmis tarjoiltavaksi kylmänä, mahdollisesti jo muutaman tunnin jääkaapissa olon jälkeen, mutta parasta se on seuraavana päivänä. Koristele esimerkiksi kermavaahdolla, kinuskikastikkeella, suolapähkinöillä, suklaarouheella ja Snickerssin paloilla.



3 kommenttia:

Jätä kommentti