keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Jouluinen suklaakakku



Kyseessä on viisikerroksinen kakku, jossa mehevän suklaakakkupohjan välissä kolmea eri moussea; suklaa-, pipari-, ja luumu-kanelimoussea. Kaiken kruunaa tummasuklaa-ganashe. Nam! Kakun päällä koristeena kermavaahtoa, suklaa- ja jugurttirusinoita, pipareita ja puolukoita. Tätä todellakin suosittelen kokeilemaan joulupöydän jälkkäriksi! Ihanaa joulunodotusta kaikille! <3 

Tämä jouluinen ihana kakku valmistui meidän iskän toiveesta. Harmittaa vähän, että sain kakusta kehnommat kuvat, koska mulla ei ollut omaa järjestelmäkameraa mukana. Mutta ehkä se ei tätä kakkua pilaa ;) 

Kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, halkaisijaltaan 22-24 cm irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Testaa kypsyys cocktailtikun avulla. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kahteen osaan. Aseta toinen puolisko vuoan pohjalle ja kostuta halutessasi esimerkiksi vaniljamaidolla tai kaakaolla. Kakkupohja on kuohkea, itse en koe, että sitä tarvitsisi kostuttaa.

Luumu-kanelimousse:
200 g luumu-kanelirahkaa (Valio)
2 dl kuohukermaa
0,5 dl luumumarmeladia
0,5 dl tomusokeria
3 liivatelehteä
tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Sekoita keskenään erillisessä kulhossa rahka, marmeladi ja sokeri. Kuumenna tilkka vettä ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana kokoajan sekoittaen rahkaseokseen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Levitä mousse suklaakakkupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Valmista suklaamousse.

Suklaamousse:
200 g tummaa suklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä hetki ja sekoita kulhossa tuorejuuston ja sokereiden kanssa. Sekoita nopeasti esimerkiksi sähkövatkaimella, ettei suklaa ehdi jähmettyä. Vatkaa kerma ja kääntele joukkoon. Levitä edellisen kerroksen päälle tasaisesti ja siirrä jälleen hyytymään jääkaappiin.

Piparkakkumousse:
400 g (2 prk) piparirahkaa (Arla)
1 dl kuohukermaa
0,5 dl tomusokeria
6 kpl pipareita
4 liivatetta
tilkka sitruunamehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Sekoita keskenään erillisessä kulhossa rahka ja sokeri. Kuumenna tilkka sitruunamehua ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana kokoajan sekoittaen rahkaseokseen. Kääntele joukkoon kermavaahto ja murusta piparit rouheeksi. Levitä mousse suklaamoussekerroksen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä noin 20 minuuttia tai kunnes se paksuuntuu jonkin verran. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. Koristele haluamallasi tavalla.



5 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Eksyin vahingossa blogiisi ja katseeni tarkentui heti tähän mielettömän hyvännäköiseen luomukseen! Suosittelisitko tätä hääpöytään? Joulukuussa olisi suuri päivä ja näön puolesta kakku sopisi täydellisesti juhlaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Rosa! Kivaa, eksyminen ja inspiroituminen on hienoa :D Ja kiitos! Itsehän tykkään just rouheasta ja runsaasta koristelusta. Paljon kaikkea :)
      Kakku oli kyllä todella maukas! Suosittelen joulun ajan häihin ehdottomasti! Ainut huoli on vain se, että kakkuun tulleet luumu-kanelirahka ja piparirahka olivat kausituotteita, joten ei oo satavarmaa löytyvätkö kaupoista tulevana talvena. Mutta luulisin ainakin edellisten vuosien perusteella, että aina sinne rahkahyllyyn ilmestyy ainakin yhtä, useimmin kahta jouluista makua, ei välttämättä noita samoja makuja, mutta jouluisia kuitenkin. Itse käyttäisin sitten niitä, samalla ohjeella. :) Toivotan ihania häitä ja niihin valmistautumista! Ja ensin kivaa loppukesää! Kysy jos tulee vielä jotain mieleen :)

      Poista
  3. Hei. Mihin väliin laitan ton suklaakakun toisen puolikkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Vastaus tulee vasta nyt kun huomasin vasta nyt kysymyksen, pahoittelut! Sillä ei ole oikeastaan mitään merkitystä, mihin väliin sen laitat, makuasia. Kunhan antaa kerrosten hyytyä välissä. Mihin sen päädyit laittamaan? :)

      Poista

Jätä kommentti