maanantai 8. joulukuuta 2014

Minttu-suklaakääretorttu




Työkaveria laiskistutti kun oli vieraita tulossa ja makeaa olis pitäny leipoa. Työllisti sitten mua. Pyysi, että tekisin jotain minttuista ja suklaista. Tällanen tuli. Ja oli kuulemma sikahyvää! :)

Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk (250g) mascarponejuustoa
2 dl kermaa
1 pss Pätkiksiä
2 rkl sokeria
noin 10 kpl Pätkiksiä pieneksi pilkottuna

Kuorrute ja koristelu:
2 dl kermaa
150 g tummaa suklaata
Pätkiksiä
mintun lehtiä

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon,kääntele sekaisin. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 7 - 8 min. Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Anna pohjan jäähtyä hyvin.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata Pätkikset vesihauteessa. Sekoita mascarpone, sokeri ja sulatettu suklaa keskenään. Lopuksi kääntele joukkoon vaahdotettu kerma ja pätkis-rouhe. Levitä seos jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri tiukahkoksi rullaksi ja anna vetäytyä hetken aikaa jääkaapissa, mielellään yön yli.

Vatkaa kuorrutetta varten kerma ja sulata tumma suklaa. Sekoita keskenään, kun suklaa on hieman jäähtynyt. Levitä kääretortun päälle ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti