Työkaveria laiskistutti kun oli vieraita tulossa ja
makeaa olis pitäny leipoa. Työllisti sitten mua. Pyysi, että tekisin jotain
minttuista ja suklaista. Tällanen tuli. Ja oli kuulemma sikahyvää! :)
Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk (250g) mascarponejuustoa
2 dl kermaa
1 pss Pätkiksiä
2 rkl sokeria
noin 10 kpl Pätkiksiä pieneksi pilkottuna
Kuorrute ja koristelu:
2 dl kermaa
150 g tummaa suklaata
Pätkiksiä
mintun lehtiä
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon,kääntele sekaisin.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 7 - 8
min. Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Anna
pohjan jäähtyä hyvin.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata Pätkikset
vesihauteessa. Sekoita mascarpone, sokeri ja sulatettu suklaa keskenään.
Lopuksi kääntele joukkoon vaahdotettu kerma ja pätkis-rouhe. Levitä seos
jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri tiukahkoksi rullaksi ja anna vetäytyä hetken
aikaa jääkaapissa, mielellään yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti