Pari viikkoa sitten olin kotikotona Pohjanmaalla.
Sunnuntaina me syötiin joulupäivällistä, koska mun nuorin pikkuveli lähti
seuraavalla rauhanturvaajaksi, eikä siten oo jouluna kotona. Päätin tehdä
sitten iltapäiväkahvien kanssa jonkun jouluisen kakun ja tällainen syntyi.
Piparkakkumauste on POP!
Kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2-3 rkl piparkakkumaustetta (oman maun mukaan)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita
jauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste keskenään. Siivilöi jauhoseos
muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen. Kaada taikina voideltuun,
jauhotettuun, tasapohjaiseen, 20-22cm irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen
uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Leikkaa
kakkupohja kolmeen osaan. Aseta yksi osa vuoan pohjalle ja kostuta esimerkiksi
vaniljamaidolla (kakku kootaan samaan, puhdistettuun irtopohjavuokaan) Valmista
täyte.
Valkosuklaa-puolukkatäyte:
250 g mascarponejuustoa
4 dl kermaa
200 g valkosuklaata
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
2-3 dl puolukoita
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa
kerma ja sulata valkosuklaa. Sekoita isossa kulhossa keskenään
mascarponejuusto, sulatettu valkosuklaa ja sokerit. Kuumenna sitruunamehu,
purista ylimääräinen vesi liivatteista ja liota ne kuumaan sitruunamehuun.
Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen
mascarpone-suklaaseokseen. Lisää lopuksi vatkattu kerma ja puolukat kevyesti
lastalla käännellen. Jaa täytettä tasaisesti kaikkien kakkupohjien väliin ja
lopuksi viimeisen palan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi
tai yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti