lauantai 6. joulukuuta 2014

Jouluinen puolukka-valkosuklaakakku


Pari viikkoa sitten olin kotikotona Pohjanmaalla. Sunnuntaina me syötiin joulupäivällistä, koska mun nuorin pikkuveli lähti seuraavalla rauhanturvaajaksi, eikä siten oo jouluna kotona. Päätin tehdä sitten iltapäiväkahvien kanssa jonkun jouluisen kakun ja tällainen syntyi. Piparkakkumauste on POP!

Kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2-3 rkl piparkakkumaustetta (oman maun mukaan)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, 20-22cm irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aseta yksi osa vuoan pohjalle ja kostuta esimerkiksi vaniljamaidolla (kakku kootaan samaan, puhdistettuun irtopohjavuokaan) Valmista täyte.

Valkosuklaa-puolukkatäyte:
250 g mascarponejuustoa
4 dl kermaa
200 g valkosuklaata
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
2-3 dl puolukoita


Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma ja sulata valkosuklaa. Sekoita isossa kulhossa keskenään mascarponejuusto, sulatettu valkosuklaa ja sokerit. Kuumenna sitruunamehu, purista ylimääräinen vesi liivatteista ja liota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateneste ohuena nauhana kokoajan sähkövatkaimella sekoittaen mascarpone-suklaaseokseen. Lisää lopuksi vatkattu kerma ja puolukat kevyesti lastalla käännellen. Jaa täytettä tasaisesti kaikkien kakkupohjien väliin ja lopuksi viimeisen palan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi tai yön yli. Koristele haluamallasi tavalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti