torstai 4. joulukuuta 2014

Jouluinen raakasuklaa


Jos pidät joulusuklaan mauista ja raakasuklaasta, pidät tästä terveellisemmästä jouluherkusta. 

100 g kaakaovoita
150 g raakakaakaomassaa
3 tl piparkakkumaustetta
ripaus ruususuolaa
0,5 tl aitoa vaniljajauhetta
0,5 dl juoksevaa hunajaa
0,5 dl kuivattuja karpaloita
0,5 dl rusinoita
1 dl manteleita ja pähkinöitä


Raasta tai pilko veitsellä raakakaakaomassa erittäin pieneksi silpuksi. Sulata jauhe ja raakakaakaovoi vesihauteessa. Lisää sekaan hunaja ja suola. Pilko mantelit ja pähkinät sekä karpalot ja rusinat. Sekoita ne sitten suklaamassan joukkoon. Kaada seos noin 10cmx20cm kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun astiaan tai pienempiin suklaamuotteihin. Laita noin tunniksi jähmettymään pakkaseen ja siirrä sitten jääkaappiin. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti