Vielä kun ei ole joulukuu, niin voi laittaa näin
kesäisen kakun reseptin. Kokeilkaa sitä vaikka sitten joulun jälkeen kun ootte
saaneet tarpeeksenne joululeivonnaisista :) Tämän kakun tein mun miehen siskon
vaatekutsuille. Maistui kaikille ja oli oikein onnistuneen raikas.
Keksipohja:
200 g
digestive-tai kaurakeksejä
75 g voita
Pingota 22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sulata voi ja hienonna keksit, sekoita. Asettele keksi-voiseos vuoan pohjalle tasaisesti ja laita jääkaappiin.
Valkosuklaakerros:
100 g
valkosuklaata
150 g rahkaa
1,5 dl kermaa
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
tomusokeria
2 rkl
sitruunan tai limen mehua
2 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa haluamallasi tavalla, mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma. Sekoita sähkövatkaimella huolellisesti keskenään rahka, valkosuklaa ja sokerit. Kuumenna kattilassa sitruunan tai limen mehu ja liota liivatelehdet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana rahka-suklaaseokseen ja sekoita kokoajan huolellisesti. Lopuksi kääntele joukkoon kerma. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kylmään hyytymään. Valmista toinen täyte.
Mangokerros:
200 g
mangorahkaa (Arla)
1,5 dl kermaa
1 dl
mangososetta tai mangopilttiä
0,5 dl
tomusokeria
tilkka vettä
3 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Sekoita sähkövatkaimella huolellisesti keskenään rahka, mangosose ja sokeri. Kuumenna kattilassa vesitilkka ja liota liivatelehdet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana rahkaseokseen ja sekoita kokoajan huolellisesti. Lopuksi kääntele joukkoon kerma. Kaada täyte valkosuklaakerroksen päälle ja laita kylmään hyytymään. Valmista kolmas täyte.
Passionkerros:
4
passionhedelmää
200 g
maitorahkaa
2 dl kermaa
0,75 dl
tomusokeria
tilkka vettä
3,5 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Halkaise passionhedelmät ja kaiva lusikalla sisältä hedelmäliha pienireikäiseen siivilään, jonka alla on astia. Painele siemenmössöä niin, että siivilän läpi valuu passionmehu astiaan. Siemenet voit heittää roskiin. Vatkaa kerma. Sekoita sähkövatkaimella huolellisesti keskenään rahka, passionmehu ja sokeri. Kuumenna kattilassa vesitilkka ja liota liivatelehdet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana rahkaseokseen ja sekoita kokoajan huolellisesti. Lopuksi kääntele joukkoon kerma. Kaada täyte mangokerroksen päälle ja laita kylmään hyytymään. Valmista viimeinen kerros eli kiille kun edellinen kerros on varmasti hyytynyt.
Mangokiille:
n. 250 g soseutettua mangoa
pari ruokalusikallista sokeria
tilkka vettä tai hedelmämehua
2 liivatetta
pari ruokalusikallista sokeria
tilkka vettä tai hedelmämehua
2 liivatetta
Laita liivatteet kylmään veteen. Kiehauta tilkka
hedelmämehua pienessä kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita
liivateseos hyvin sekoittaen mango-sokeriseokseen. Valuta kiille lusikallla tai
kauhella kakun pinnalle. Nosta kakku kylmään pariksi tunniksi tai mielellään
yön yli. Irrota kakku vuoastaan ja nosta tarjoilualustalle. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti