maanantai 12. toukokuuta 2014

Marja-suklaamoussekakku



Mulla oli Tupperware-kutsut ja halusin tehdä tarjolle jotain suklaista ja jotain raikasta. Päätin sitten laittaa ne samaan kakkuun. Pakkasessa oli vadelmia ja puna-ja mustaherukoita. Niistä sitten kakkua! Jaoin kakkutaikinan kahteen vuokaan, yhteen 18 cm vuokaan ja yhteen 10 cm vuokaan, jotta saisin tällaisen kerroskakun. Mutta taikinan voi laittaa pelkästään tollaseen about 18-20 cm vuokaan. Jos päätyy tekemään kahteen vuokaan, täytyy ottaa huomioon, että se pienempi kypsyy aikaisemmin, joten sitä voi vaikka hammastikulla testailla ennen paistoajan päättymistä.


Kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
Kostutus kaakaolla


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, esimerkiksi irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kahteen osaan. Aseta toinen puolisko vuoan pohjalle ja kostuta esimerkiksi vaniljamaidolla tai kaakaolla.

Suklaamousse:
2 dl kuohukermaa vatkattuna
100 g tummaa suklaata sulatettuna
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Sulata suklaa. Vatkaa kerma ja mausta sokereilla. Kääntele suklaa kerman joukkoon. Levitä suklaamousse kakkupohjan päälle. Valmista marjamousse.

Marjamousse:
125 g mascarponejuustoa
1 dl kuohukermaa
150 g sekalaisia marjoja soseena
5 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 liivatetta
Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma. Soseuta marjat ja painele siivilän läpi, jotta siemenet ja "roskat" jää siivilään ja marjamelba puristuu alla olevaan astiaan. Sekoita marjasose, mascarpone ja sokerit.Kuumenna tilkka vettä ja liota liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen. Kääntele kerma joukkoon. Levitä marjatäyte suklaatäytteen päälle. Nosta päälle toinen kakkupala ja kostuta. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

Suklaakuorrute:
3 dl kuohukermaa vatkattuna
150 g sulatettuna
Vatkaa ja sulata, sekoita.

Suklaaganache:
125 g tummaa suklaata
0,5 dl kermaa
1 rkl voita
Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä noin 10 minuuttia tai kunnes se paksuuntuu. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti