Täten julistan tämän kinkkuvoileipäkakun maailman parhaaksi voileipäkakuksi! Tämä on tietysti henkilökohtainen mielipiteeni, mutta voi pojat tämä on hyvää, myös kaikkien sitä maistaneiden mielestä! Hyvää kinkkuvoileipäkakku-reseptiä etsiessäni törmäsin Pullahiiren kinkkuvoileipäkakun ohjeeseen ja sitä oli testattava. Tein ohjeeseen pieniä muutoksia, tässä siis oma mukaelmani hänen aivan mahtavasta ohjeesta! Suosittelen testaamaan! Tällä ohjeella saa tosi ison kakun, josta riittää jopa 25 hengelle.
noin
2 pussia täysjyväpaahtoleipää
Täyte 1:
300 g kinkkua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g yrttituorejuustoa
150 g creme fraichea
1 suolakurkku
ruohosipulia oman maun mukaan
ripaus mustapippuria
Täyte 2:
1 paprika
200 g kurkkua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Täyte 1:
300 g kinkkua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g yrttituorejuustoa
150 g creme fraichea
1 suolakurkku
ruohosipulia oman maun mukaan
ripaus mustapippuria
Täyte 2:
1 paprika
200 g kurkkua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200
g yrttituorejuustoa
300 g creme fraichea
300 g creme fraichea
ruohosipulia
oman maun mukaan
ripaus suolaa ja mustapippuria
Kostutus:
n. 3-4 dl kasvislientä
Kuorrutus:
ripaus suolaa ja mustapippuria
Kostutus:
n. 3-4 dl kasvislientä
Kuorrutus:
2
dl vispikermaa
200
g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
100 g ranskankermaa
ripaus
suolaa ja mustapippuria
Leikkaa
leipäveitsellä paahtoleivistä reunat pois. Pilko ensimmäistä
täytettä varten kinkku, suolakurkku ja ruohosipuli pieniksi
paloiksi. Sekoita hyvin tuorejuustojen, creme fraishen ja mausteiden
kanssa. Tee toinen täyte erilliseen kulhoon. Pilko paprika, kurkku
ja ruohosipuli pieneksi silpuksi ja sekoita muiden ainesten kanssa
huolellisesti. Leikkaa iso pala tuorekelmua ja aseta suurehkolle
lautaselle tai tarjottimelle. Asettele ensimmäinen kerros
paahtoleipiä ja kostuta pullasutia käyttäen kasvisliemellä. (voit
siis itse määritellä minkä kokoisen ja korkuisen voileipäkakun
tahdot) Levitä jompaakumpaa täytettä leipien päälle. Asettele
toinen kerros leipiä täytteen päälle ja kostuta jälleen
kasvisliemellä. Levitä toista täytettä leipien päälle ja
jälleen yksi kerros leipiä, kostuta jne. Jatka niin kauan kuin
leipiä ja täytteitä riittää. Kääri voileipäkakku tiukasti
tuorekelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa ainakin vuorokausi,
jotta kakku ehtii maustua.
Kuorrutetta
varten vatkaa kerma vaahdoksi, ja lisää tuorejuusto ja ranskankerma
sekä mausteet. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle. Koristele
kuorrutettu voileipäkakku haluamallasi tavalla.
Kuinkahan pitkä tämä on? Näyttää pitkälle ja kapealle.. Ei selviä kun ei ole tiedossa monta leipäviipaletta menee yhteen riviin...
VastaaPoistaTuon kuvassa olevan oon tehnyt puolikkaana annoksena eli puolittamalla tuon reseptin. Silloin siitä riitti noin 10-12 hengelle. Tällöin kakku tais olla joku 25cm pitkä ja siihen menee 1 pkt paahtoleipää. Isoon koko ohjeeseen menee kaks. Itse käytän Lidlin täysjyväpaahtoleipää, isoja pusseja. Leiväthän voi asetella minkä muotoiseksi haluaa :)
PoistaTuon kuvassa olevan oon tehnyt puolikkaana annoksena eli puolittamalla tuon reseptin. Silloin siitä riitti noin 10-12 hengelle. Tällöin kakku tais olla joku 25cm pitkä ja siihen menee 1 pkt paahtoleipää. Isoon koko ohjeeseen menee kaks. Itse käytän Lidlin täysjyväpaahtoleipää, isoja pusseja. Leiväthän voi asetella minkä muotoiseksi haluaa :)
PoistaVanhan konkarin täytyy kokeilla, koska tuntuu varsin mielenkiintoiselta ohjeelta
VastaaPoistaMitä sinulla on tuossa päällä tomaattien ja leikkeleiden kanssa? Upean näköinen!
VastaaPoistaMoikka Eerika!
PoistaAnteeksi, nyt vasta huomasin viestin!
Siinä on herneenversoja. Ne on kyllä kivan näköisiä koristeena ja maukkaita :)
Kuuluuko täyte 2 seen oikeasti 300g creme fraichea??vai onko kirjoitusvirhe?
VastaaPoistaHei! Tyohon kyseiseen kakkuun taisin kyllä sen verran laittaa, mutta skttemmin tätä kakkua tehdessä oon laittanut 100-150g :D
PoistaTulee kyllä ihan hirveä määrä tuorejuustoa ja ranskankermaa.
VastaaPoista