lauantai 3. toukokuuta 2014

Maailman paras voileipäkakku



Täten julistan tämän kinkkuvoileipäkakun maailman parhaaksi voileipäkakuksi! Tämä on tietysti henkilökohtainen mielipiteeni, mutta voi pojat tämä on hyvää, myös kaikkien sitä maistaneiden mielestä! Hyvää kinkkuvoileipäkakku-reseptiä etsiessäni törmäsin Pullahiiren kinkkuvoileipäkakun ohjeeseen ja sitä oli testattava. Tein ohjeeseen pieniä muutoksia, tässä siis oma mukaelmani hänen aivan mahtavasta ohjeesta! Suosittelen testaamaan! Tällä ohjeella saa tosi ison kakun, josta riittää jopa 25 hengelle. 

noin 2 pussia täysjyväpaahtoleipää
Täyte 1:
300 g kinkkua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g yrttituorejuustoa
150 g creme fraichea
1 suolakurkku
ruohosipulia oman maun mukaan
ripaus mustapippuria
Täyte 2:
1 paprika
200 g kurkkua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g yrttituorejuustoa
300 g creme fraichea
ruohosipulia oman maun mukaan
ripaus suolaa ja mustapippuria
Kostutus:
n. 3-4 dl kasvislientä
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Leikkaa leipäveitsellä paahtoleivistä reunat pois. Pilko ensimmäistä täytettä varten kinkku, suolakurkku ja ruohosipuli pieniksi paloiksi. Sekoita hyvin tuorejuustojen, creme fraishen ja mausteiden kanssa. Tee toinen täyte erilliseen kulhoon. Pilko paprika, kurkku ja ruohosipuli pieneksi silpuksi ja sekoita muiden ainesten kanssa huolellisesti. Leikkaa iso pala tuorekelmua ja aseta suurehkolle lautaselle tai tarjottimelle. Asettele ensimmäinen kerros paahtoleipiä ja kostuta pullasutia käyttäen kasvisliemellä. (voit siis itse määritellä minkä kokoisen ja korkuisen voileipäkakun tahdot) Levitä jompaakumpaa täytettä leipien päälle. Asettele toinen kerros leipiä täytteen päälle ja kostuta jälleen kasvisliemellä. Levitä toista täytettä leipien päälle ja jälleen yksi kerros leipiä, kostuta jne. Jatka niin kauan kuin leipiä ja täytteitä riittää. Kääri voileipäkakku tiukasti tuorekelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa ainakin vuorokausi, jotta kakku ehtii maustua.


Kuorrutetta varten vatkaa kerma vaahdoksi, ja lisää tuorejuusto ja ranskankerma sekä mausteet. Levitä kuorrute voileipäkakun päälle. Koristele kuorrutettu voileipäkakku haluamallasi tavalla.

9 kommenttia:

  1. Kuinkahan pitkä tämä on? Näyttää pitkälle ja kapealle.. Ei selviä kun ei ole tiedossa monta leipäviipaletta menee yhteen riviin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon kuvassa olevan oon tehnyt puolikkaana annoksena eli puolittamalla tuon reseptin. Silloin siitä riitti noin 10-12 hengelle. Tällöin kakku tais olla joku 25cm pitkä ja siihen menee 1 pkt paahtoleipää. Isoon koko ohjeeseen menee kaks. Itse käytän Lidlin täysjyväpaahtoleipää, isoja pusseja. Leiväthän voi asetella minkä muotoiseksi haluaa :)

      Poista
    2. Tuon kuvassa olevan oon tehnyt puolikkaana annoksena eli puolittamalla tuon reseptin. Silloin siitä riitti noin 10-12 hengelle. Tällöin kakku tais olla joku 25cm pitkä ja siihen menee 1 pkt paahtoleipää. Isoon koko ohjeeseen menee kaks. Itse käytän Lidlin täysjyväpaahtoleipää, isoja pusseja. Leiväthän voi asetella minkä muotoiseksi haluaa :)

      Poista
  2. Vanhan konkarin täytyy kokeilla, koska tuntuu varsin mielenkiintoiselta ohjeelta

    VastaaPoista
  3. Mitä sinulla on tuossa päällä tomaattien ja leikkeleiden kanssa? Upean näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Eerika!

      Anteeksi, nyt vasta huomasin viestin!
      Siinä on herneenversoja. Ne on kyllä kivan näköisiä koristeena ja maukkaita :)

      Poista
  4. Kuuluuko täyte 2 seen oikeasti 300g creme fraichea??vai onko kirjoitusvirhe?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tyohon kyseiseen kakkuun taisin kyllä sen verran laittaa, mutta skttemmin tätä kakkua tehdessä oon laittanut 100-150g :D

      Poista
  5. Tulee kyllä ihan hirveä määrä tuorejuustoa ja ranskankermaa.

    VastaaPoista

Jätä kommentti