tiistai 15. huhtikuuta 2014

Vadelma-valkosuklaajuustokakku



Tällä tajuttoman herkullisella juustokakulla herkuteltiin ystävän kanssa Göteborgissa muutama viikko sitten. (Kuvien kakku on tehty puolikkaana, sen vuoksi se on vähän litteämpi)

Keksipohja:
300 g digestivekeksejä
150 g voita
Juustokakkuseos:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl maustamatonta jugurttia
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoa tai maissitärkkelystä
2 tl vanijasokeria
2 munaa
200 g valkosuklaata
Vadelma-melba:
1,5 dl vadelmia
0,75 dl sokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimessa ja sekoita muruihin sulatettu voi. Painele keksiseos halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjaisen vuoan pohjalle. Esikypsennä pohjaa uunin keskellä 10 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa tuorejuusto ja jugurtti hyvin sekaisin kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys (tai perunajauho) ja vaniljasokeri. Lisää juustoseokseen yksi kananmuna kerrallaan.

Taita suklaa paloiksi ja sulata palat vesihauteessa. Lisää sula suklaa juustoseokseen. Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle vuokaan.

Soseuta vadelmat sauvasekoittimella sokerin kanssa. Tiputtele vadelmamelbaa juustokakkuseoksen päälle pieniksi länteiksi. Marmoroi pinta jollain terävällä, esimerkiksi veitsenkärjellä vetämällä pintaan kuvioita niin, että vadelmamelba sekoittuu hieman pinnasta juustokakkutäytteen kanssa.

Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 40 minuuttia. Peitä kakku foliolla, kun se on tullut kullankeltaiseksi, jotta se ei tummu liikaa. Katkaise virta uunista ja jätä kakku uunin jälkilämpöön noin 30 minuutiksi.


Kakku on parasta jääkaappikylmänä. Tarjoile esimerkiksi tuoreiden vadelmien kanssa.




2 kommenttia:

  1. Heippa! luuletko että kakun voisi tehdä paria päivää aikaisemmin jääkaappiin?

    VastaaPoista
  2. Moi! Joo todellakin voi! Näissä uunissa tehtävissä on just se hyvä että pitääkin olla jääkaapissa jonkun aikaa :) Suojaa vaan hyvin esim. kelmulla ettei tartu jääkaapista mitään makuja. Herkullisia hetkiä! :)

    VastaaPoista

Jätä kommentti