perjantai 18. huhtikuuta 2014

Itsetehty herkkusuklaa



Aina ei kaupasta löytyvät valmiit suklaamaut täysin miellytä. Silloin täytyy tehdä itse omanlaisia makuyhdistelmiä. Tällaiset itsetehdyt suklaathan on myös aivan ihana lahja tai vaikka tuliainen. Säilytä suklaat jääkaapissa.Näihin suklaisiin sain inspiraation Maku-lehden nettisivuilta.

Karpalo-pistaasisuklaa:
130 g valkosuklaata
reilu kourallinen kuivattuja karpaloita
reilu kourallinen pistaasipähkinöitä
Kuori pistaasipähkinät. Hakkeloi karpalot ja pistaasit muutaman kerran vähän pienemmiksi. Taittele leivinpaperista noin 10 x 15 cm:n kokoinen muotti suklaalle. Kiinnitä muotti kulmista nitojalla. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai paloittele valkosuklaa mikronkestävään astiaan ja sulata pienellä teholla välillä sekoitellen. Kaada suklaa muottiin. Ripottele päälle karpalot ja pähkinät ja anna levyn jähmettyä jääkaapissa.

Appelsiini-cashewsuklaa:
150 g tummaa suklaata
1 appelsiinin kuorta ohuina suikaleina
30 g cashewpähkinöitä
Leikkaa appelsiinista kuorimaveitsellä läpikuultavan ohuita suikaleita. Keitä suikaleita hiljalleen sokeriliemessä (1/2 dl sokeria/1 dl vettä) noin 15 minuuttia. Leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi. Puolita pähkinät. Taittele leivinpaperista noin 10 x 15 cm:n kokoinen muotti suklaalle. Kiinnitä muotti kulmista nitojalla. Sulata suklaa ja kaada muottiin. Ripottele päälle appelsiinisuikaleet ja pähkinät, anna levyn jähmettyä jääkaapissa.

Manteli-krokanttisuklaa:
150 g maitosuklaata
50 g manteleita
1 dl sokeria
Levitä leivinpaperi työlaudalle. Lisää päälle karkeasti rouhitut mantelit. Kaada sokeri keoksi pienelle paistinpannulle. Anna sokerin sulaa hiljalleen sitä sekoittelematta, kunnes sokeri on miltei kokonaan sulanut. Sekoita puuharukalla ja kaada vähän paahtunut sokeri manteleiden päälle. (Älä ruskista sokeria liikaa, ettei siitä tule kitkerän makuista.) Rouhi krokanttilevy jäähtyneenä.

Taittele leivinpaperista noin 10 x 15 cm:n kokoinen muotti suklaalle. Kiinnitä muotti kulmista nitojalla. Sulata suklaa. Kaada suklaa muottiin. Ripottele päälle mantelikrokantit ja anna levyjen jähmettyä huoneenlämmössä.


2 kommenttia:

  1. Näyttää ihan ammattilaisen tekemältä ;) Tosi herkullisen näköisiä =P

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Oli kyllä niiiiiin hyvää! Pitää vielä suklaan temperointi opetella niin ei sula heti näppeihin tuo :P

    VastaaPoista

Jätä kommentti