Aina ei kaupasta löytyvät valmiit suklaamaut täysin miellytä. Silloin täytyy tehdä itse omanlaisia makuyhdistelmiä. Tällaiset itsetehdyt suklaathan on myös aivan ihana lahja tai vaikka tuliainen. Säilytä suklaat jääkaapissa.Näihin suklaisiin sain inspiraation Maku-lehden nettisivuilta.
Karpalo-pistaasisuklaa:
130
g valkosuklaata
reilu
kourallinen kuivattuja karpaloita
reilu
kourallinen pistaasipähkinöitä
Kuori
pistaasipähkinät. Hakkeloi karpalot ja pistaasit muutaman kerran
vähän pienemmiksi. Taittele leivinpaperista noin 10 x 15 cm:n
kokoinen muotti suklaalle. Kiinnitä muotti kulmista nitojalla.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai paloittele valkosuklaa
mikronkestävään astiaan ja sulata pienellä teholla välillä
sekoitellen. Kaada suklaa muottiin. Ripottele päälle karpalot ja
pähkinät ja anna levyn jähmettyä jääkaapissa.
Appelsiini-cashewsuklaa:
150
g tummaa suklaata
1
appelsiinin kuorta ohuina suikaleina
30
g cashewpähkinöitä
Leikkaa
appelsiinista kuorimaveitsellä läpikuultavan ohuita suikaleita.
Keitä suikaleita hiljalleen sokeriliemessä (1/2 dl sokeria/1 dl
vettä) noin 15 minuuttia. Leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi.
Puolita pähkinät. Taittele leivinpaperista noin 10 x 15 cm:n
kokoinen muotti suklaalle. Kiinnitä muotti kulmista nitojalla.
Sulata suklaa ja kaada muottiin. Ripottele päälle
appelsiinisuikaleet ja pähkinät, anna levyn jähmettyä
jääkaapissa.
Manteli-krokanttisuklaa:
150
g maitosuklaata
50
g manteleita
1
dl sokeria
Levitä
leivinpaperi työlaudalle. Lisää päälle karkeasti rouhitut
mantelit. Kaada sokeri keoksi pienelle paistinpannulle. Anna sokerin
sulaa hiljalleen sitä sekoittelematta, kunnes sokeri on miltei
kokonaan sulanut. Sekoita puuharukalla ja kaada vähän paahtunut
sokeri manteleiden päälle. (Älä ruskista sokeria liikaa, ettei
siitä tule kitkerän makuista.) Rouhi krokanttilevy jäähtyneenä.
Taittele
leivinpaperista noin 10 x 15 cm:n kokoinen muotti suklaalle. Kiinnitä
muotti kulmista nitojalla. Sulata suklaa. Kaada suklaa muottiin.
Ripottele päälle mantelikrokantit ja anna levyjen jähmettyä
huoneenlämmössä.
Näyttää ihan ammattilaisen tekemältä ;) Tosi herkullisen näköisiä =P
VastaaPoistaKiitos! :) Oli kyllä niiiiiin hyvää! Pitää vielä suklaan temperointi opetella niin ei sula heti näppeihin tuo :P
VastaaPoista