perjantai 18. huhtikuuta 2014

Minttusuklaapiirakka



Tämän maukkaan piirakan ohje on kulkeutunut mulle mun äitin ja sen ystävän kautta, en tiedä, mistä se on alunperin löydetty. Mutta kokeilemisen arvoinen todellakin! Kakku on parasta jääkaappikylmänä esimerkiksi seuraavana päivänä!

Pohja:
(vaihe 1)
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
SEKOITA KAIKKI KESKENÄÄN ISOSSA KULHOSSA.
(vaihe 2)
2,5 dl vettä
200 g voita
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
KIEHAUTA AINEET KATTILASSA JA ANNA JÄÄHTYÄ, SEKOITA KUIVIEN AINEIDEN KANSSA.
(vaihe 3)
1 dl kermaviiliä
2 isoa tai 3 pientä kananmunaa
SEKOITA JA LISÄÄ EDELLISIIN. PAISTA HALUAMASSASI ISOHKOSSA VUOASSA 175 ASTEESSA NOIN 30 MINUUTTIA. ANNA JÄÄHTYÄ HYVIN.

Kuorrutus:
100 g voita
1 rkl kaakaojauhetta
4 rkl vettä
KIEHAUTA KATTILASSA.
1 tl vaniljasokeria
250 g tomusokeria
SEKOITA KESKENÄÄN JA SITTEN LISÄÄ VOI-VESI-KAAKAOSEOKSEEN. LEVITÄ KUORRUTE JÄÄHTYNEEN POHJAN PÄÄLLE.
Päälle:
6 kpl Pätkis-patukoita tai pussillinen Pätkis minibiteseja.
PILKO KUORRUTTEEN PÄÄLLE PÄTKIKSET MURUIKSI. NAUUUTI!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti