tiistai 8. huhtikuuta 2014

Suolainen bostonkakku



Jos tekee mieli sämpylöitä ja pitsaa, tämä on oikea leivonnainen sen himon taltuttamiseen! Täytettä voi muokata mielensä ja jääkaapin sisällönkin mukaan! Tämä on pikkuisen muokattu versio Ulla Svenskin bostonista.

Taikina:
2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
4 dl sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl öljyä
Täyte:
100 g maustettua tuorejuustoa, esim. ruohosipuli
50 g meetvurstia
100 g leikkeleitä, esim. kinkku, broileri, kalkkuna...
1 dl paprikaa silputtuna
1 dl juustoraastetta

Lämmitä maito 40asteiseksi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää suola ja sokeri maitoon ja vaivaa jauhot taikinaan. Lisää lopuksi öljy. 


Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Kauli taikina noin uunipellin kokoiseksi levyksi ja levitä täytettä pinnalle. Kääri levy napakalle rullalle ja leikkaa se kahdeksaan osaan. 


Voitele noin 24-senttinen irtopohjavuoka ja asettele palat vuokaan. Anna kohota vielä lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia. Voitele rullien pinta kananmunalla ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. Paista 175asteessa noin puoli tuntia.

4 kommenttia:

  1. Nami! Varmasti paljon parempaa, kuin Ulla Svenskin boston :P Pitääpäs koitaa, mutta muokkaan jotenkin lihattoman version..:)

    VastaaPoista
  2. Hahaa :D Maukasta se kyllä oli! Kasvisversiona vois toimia hyvin joku kreikkalaistyylinen, tuorejuustoa, fetajuustoa, tomaattia, oliiveja, mausteita! :)

    VastaaPoista
  3. näitä pitääkin kokeilla heti tänään :)

    VastaaPoista

Jätä kommentti