sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Parsa-vuohenjuustopiirakka kinkulla




Tätä superhyvää ja keväistä piirakkaa nautiskeltiin useampana iltana ystäväni kanssa Göteborgissa salaatin ja hyvän valkoviinin kera.

Piirakkapohja:
125 g huoneenlämpöistä voita
3 dl täysjyvävehnäjauhoja (jos haluat tummemman pohjan, voit korvata näistä yhden desin esimerkiksi ruisjauhoilla)
1 tl suolaa
0,5dl kylmää vettä
Täyte:
Nippu tuoreita vihreitä parsoja
150 g savukinkkua
150 g Chavroux-vuohenjuustoa (kuoretonta,pehmeää, pyramidin muotoisessa paketissa)
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
mustapippuria ja suolaa

Sekoita jauhot ja suola keskenään kulhossa, nypi joukkoon rasva. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa n.15 min.

Huuhtele parsat. Ota toisella kädellä parsatangon alapäästä kiinni ja toisella yläpäästä (ei nupusta, vaan alempaa). Taivuta kevyesti niin, että parsa katkeaa, näin saat puumaisen alaosan pois (parsa katkeaa oikeasta kohtaa, trust me) Alaosat voit heittää pois, mutta voit hyödyntää niitä esimerkiksi kasvisliemessä.

Keitä parsat kattilassa, suolalla maustetussa vedessä pari-kolme minuuttia. Kaada vesi pois ja anna parsojen jäähtyä hetki. Sekoita vuohenjuusto, ruokakerma, kananmunat, pippuri ja suola keskenään.


Painele taikina noin 24-senttisen piirakkavuoan pohjalle. Pilko savukinkut ja levitä ne piirakkapohjan päälle vuokaan. Asettele keitetyt parsat haluamallasi tavalla kinkkujen päälle. Kaada kermaseos parsojen ja kinkkujen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 30 min. Jos piirakka tummuu liikaa, laita loppuajaksi folio vuoan päälle, ettei pala. Ei muuta kun salaattia kylkeen ja nautiskelemaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti