Tätä superhyvää ja keväistä piirakkaa nautiskeltiin useampana iltana ystäväni kanssa Göteborgissa salaatin ja hyvän valkoviinin kera.
Piirakkapohja:
125
g huoneenlämpöistä voita
3
dl täysjyvävehnäjauhoja (jos haluat tummemman pohjan, voit korvata
näistä yhden desin esimerkiksi ruisjauhoilla)
1
tl suolaa
0,5dl
kylmää vettä
Täyte:
Nippu
tuoreita vihreitä parsoja
150
g savukinkkua
150
g Chavroux-vuohenjuustoa (kuoretonta,pehmeää, pyramidin muotoisessa
paketissa)
2
dl ruokakermaa
2
kananmunaa
mustapippuria
ja suolaa
Sekoita
jauhot ja suola keskenään kulhossa, nypi joukkoon rasva. Lisää
vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa
n.15 min.
Huuhtele
parsat. Ota toisella kädellä parsatangon alapäästä kiinni ja
toisella yläpäästä (ei nupusta, vaan alempaa). Taivuta kevyesti
niin, että parsa katkeaa, näin saat puumaisen alaosan pois (parsa
katkeaa oikeasta kohtaa, trust me) Alaosat voit heittää pois, mutta
voit hyödyntää niitä esimerkiksi kasvisliemessä.
Keitä
parsat kattilassa, suolalla maustetussa vedessä pari-kolme
minuuttia. Kaada vesi pois ja anna parsojen jäähtyä hetki. Sekoita
vuohenjuusto, ruokakerma, kananmunat, pippuri ja suola keskenään.
Painele taikina noin 24-senttisen piirakkavuoan pohjalle. Pilko savukinkut ja levitä ne piirakkapohjan päälle vuokaan. Asettele keitetyt parsat haluamallasi tavalla kinkkujen päälle. Kaada kermaseos parsojen ja kinkkujen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 30 min. Jos piirakka tummuu liikaa, laita loppuajaksi folio vuoan päälle, ettei pala. Ei muuta kun salaattia kylkeen ja nautiskelemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti