torstai 10. huhtikuuta 2014

Mansikka-limejuustokakku




Uunissa tehtävät juustokakut on himottanu viime aikoina paljon ja nyt halusin tehdä version mansikoilla ja limellä. Tästä tuli ihanan raikas ja täyteläinen. Kakusta riittää noin 15 hengelle. Tähän tulee paaaaljon tuorejuustoa, mutta mun mielestä oikeesti hyvään ja oikeanlaiseen juustokakkuun pitääkin tulla! Ja hei nyt oikeesti mainostan Lidliä, hakekaa sieltä maustamatonta tuorejuustoa, se maksaa sielä euron paketti! Eikä oo maussa mitään eroa! Pikkusen halvempia tulee kakuistakin! Ainut huono puoli on, että ei saa laktoosittomana, mutta jos sellaista tarvii, voi hakea toisesta kaupasta :) 



Pohja:
300 g digestivekeksejä
130 g voita
Juustokakku:
800 g (4pkt) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250g) rahkaa
1 limen kuori raastettuna ja mehu puristettuna
5 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl perunajauhoja
Mansikkakierteet:
1,5 dl mansikkasosetta (soseutettu sulatetuista pakastemansikoista)
0,5 dl sokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla 24 senttisen irtopohjanvuoka ja laita leivinpaperisuikaleet reunoille helpottamaan juustokakun irrottamista vuoasta. 


Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle. Raasta limen kuori. Vatkaa keskenään tuorejuusto, rahka, kananmunat, sokerit, limen mehu ja raastettu kuori. Kaada seos keksipohjan päälle. Sosuta mansikat ja mausta sokerilla. Pirskottele mansikkasosetta juustokakun päälle ja tee veitsen kärjellä pintaan marmorikuviota. Paista juustokakkua uunissa 60 minuuttia. Jos kakun pinta alkaa tummua liikaa, laita loppuajaksi päälle folio. Anna kakun jäähtyä hyvin ja siirrä se jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi (mielellään yön yli) ennen tarjoilemista. Koristele vaikka tuoreilla mansikoilla.



4 kommenttia:

  1. Oi, miten ihana juustokakku! Harvoin näkee näin hienoa uunissa paistettua juustokakkua. Useimmat tahtoo olla vähän lötsähtäneitä. ;)

    VastaaPoista
  2. :D Kiitos! Tossa on sit hyvässä suhteessa juustoa ja munia, pysyy koossa :)

    VastaaPoista
  3. Mahtava juustokakku... muutenkin sinulla on ihana blogi ja niin kauniit kuvat. Kiva, että löysin tänne:).

    VastaaPoista
  4. Kiitos paljon! Kiva kuulla! Kuviin olen alkanut viime aikoina kiinnittää enemmän huomiota, aikaisemmin vain nappasin pikaisesti kuvan, hyvä jos se näkyy! :)

    VastaaPoista

Jätä kommentti