keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Suklaahippu-keksit



Oli pakko kokeilla ensimmäistä kertaa tehdä suklaahippu-keksejä. Ihan perinteisenähän sitä en taas pystyny tekemään, vaan halusin tumman suklaan lisäksi laittaa valkosuklaata. Lisäksi kaapin perältä löytyi hasselpähkinöitä ja suolapähkinäpussin loput, ja ne sopi näihin aivan täydellisesti. Tällä ohjeella saat noin 15 keksiä.



75 g valkosuklaata
75 g tummaa suklaata
0,5 dl suolapähkinöitä
0,5 dl hasselpähkinöitä
100 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
2,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna

Hakkeloi veitsellä pähkinät ja suklaat rouheeksi. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Sekoita kananmuna huolellisesti (vaikka sähkövatkaimen avulla) voi-sokeri-seokseen. Lisää kuivat aineet ja lopuksi suklaa- ja pähkinärouhe. Pyörittele käsin taikinasta pieniä palloja, laita ne leivinpaperille ja paina kädellä hieman, että litistyvät. Älä laita kovin lähekkäin, sillä taikina leviää uunissa. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai niin kauan, että ovat saaneet kauniin kevyen ruskean värin. Anna keksien jäähtyä ritilällä. Nauti maidon tai kahvin kanssa! Vastustamattomia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti