Vietin juuri viisi päivää Ruotsissa Göteborgissa ystäväni luona. Lennot sain halvalla ja asuminen ei maksanut tietenkään mitään, joten se oli täydellinen opiskelijalle sopiva miniloma! Halusin kuitenkin jotenkin korvata majoittumistani ihanalle paikallisoppaalleni, joka oli nähnyt vaivaa ja miettinyt meille kaikkea ihanaa tekemistä. Päätin tehdä sen leipomalla. Kauraisia porkkanasämpylöitä leivoin eräänä aamuna ystäväni vielä nukkuessa.
3
dl vettä
25g tuorehiivaa tai 1 pussi (11g) kuivahiivaa
25g tuorehiivaa tai 1 pussi (11g) kuivahiivaa
1
dl porkkanaraastetta
1-2 rkl siirappia
1 tl suolaa
1-2 rkl siirappia
1 tl suolaa
2
rkl öljyä
1 dl kaurahiutaleita
n.6-7 dl sämpyläjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
n.6-7 dl sämpyläjauhoja
Voiteluun:
vettä
Pinnalle: siemeniä tai kaurahiutaleita
Raasta porkkanat raasteeksi. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi jos käytät tuorehiivaa ja murenna hiiva veteen. (Jos käytät kuivahiivaa, vesi saa olla kuumempaa, noin 40 asteista. Tässä tapauksessa sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon.) Lisää siirappi, suola, öljy, porkkanaraaste ja kaurahiutaleet.
Pinnalle: siemeniä tai kaurahiutaleita
Raasta porkkanat raasteeksi. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi jos käytät tuorehiivaa ja murenna hiiva veteen. (Jos käytät kuivahiivaa, vesi saa olla kuumempaa, noin 40 asteista. Tässä tapauksessa sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon.) Lisää siirappi, suola, öljy, porkkanaraaste ja kaurahiutaleet.
Sekoita
joukkoon sämpyläjauhoja desilitra kerrallaan aluksi esimerkiksi
puuhaarukalla sekoittaen, lopuksi kädellä vaivaten. Anna taikinan
kohota lämpimässä ja vedotomassa paikassa ainakin 30 minuuttia.
Kauli taikina 1,5-2cm paksuiseksi noin 40cm pitkäksi levyksi (korkeus
10cm). Leikkaa haluamasi kokoisia sämpyläpaloja ja laita sämpylät
pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinalla peitettynä
vielä 20 minuuttia.
Voitele
vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä tai kaurahiutaleita.
Paista
225 asteessa noin 10-15 minuuttia uunin tehosta riippuen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti