tiistai 25. maaliskuuta 2014

Rahkavohvelit



Olin tänään bussissa matkalla yliopistolta kotiin, kun luin hyvän ystävän viestin Facebookissa ja hän toivotti hyvää vohvelipäivää. Kaupan kauttahan sitä oli pakko tulla kotiin ja Jannen kanssa nautittiin sitten saunan jälkeen pari suolaista ja pari makeeta vohvelia. Nams! :)









Vohvelitaikina:
100 g maitorahkaa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
Vadelmakerma:
100 g pakastevadelmia
0,5 dl hillo-ja marmeladisokeria
(voit myös edellisten sijasta käyttää valmista vadelmahilloa)
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria


Vohvelit: Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kananmunat, rahka ja maito. Sekoita hyvin, esimerkiksi sähkövatkaimella. Paista vohvelit ja laita jäähtymään.

Makeaa täytettä varten laita jäiset vadelmat kattilaan ja anna sulaa keittäen. Lisää hillosokeri ja kiehauta. Ota pois liedeltä ja jäähdytä. Vaahdota kerma ja lisää vaniljasokeri. Sekoita kermavaahto ja jäähtynyt vadelmahillo (tai tavallinen kaupan vadelmahillo) keskenään kevyesti.



Suolainen täyte:
150 g lämmin-tai kylmäsavulohta
100 g ruohosipulituorejuustoa
50 g creme fraichea
1 tl sitruunapippuria
tuoretta tilliä oman maun mukaan

Suolaista täytettä varten pilko lohi ja tilli. Sekoita kaikki aineet hyvin kulhossa. Maista ja mausta oman maun mukaan.

Nauti vohveleista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti