tiistai 4. maaliskuuta 2014

Porkkanakakku tuorejuustokuorrutteella

Minä ja maailman paras porkkanakakku
Parhaimman porkkanakakku-reseptin metsästys käynnissä. Oon syönyt Tukholmassa yhdessä kahvilassa mielestäni maailman parasta porkkanakakkua, jota en kyllä unohda varmaan ikinä. Siinä oli monta kerrosta ja paljon tuorejuustokuorrutetta. Ihanaa! Tällä mentiin tällä kertaa, tää oli kyllä hyväääääää!




Kakku:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2,5 tl kanelia
1 tl inkiväärijauhetta
2 tl vaniljasokeria
4,5 dl porkkanaraastetta
1,5 dl voita sulatettuna
50 g pähkinöitä rouhittuna (näistä saa hyvin suutuntumaa ja rakennetta, mutta ne voi jättää poiskin)
Täyte ja kuorrute:
400 g (2 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
2 tl sitruunamehua
2 dl kermaa
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
(ripaus vaniljajauhetta, aitoa)

(Voit halutessasi kostuttaa kerroksia laimennetulla sitruunamehulla, mutta itse koen, että kakku on tarpeeksi mehevä.)

Voitele ja korppujauhota huolellisesti noin 22 cm irtopohjavuoka. Raasta neljä kookasta porkkanaa raasteeksi. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Vatkaa erillisessä kulhossa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon kuivat aineet. Kääntele sekaan rouhitut pähkinät, porkkanaraaste ja sulatettu voi. Kaada seos vuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Testaa kypsyys hammastikulla. Anna kakun jäähty hetken aikaa vuoassa ja kumoa se tarjoiluastialle. Nyt anna jäähtyä kunnolla.

Kuorrutetta varten vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahdon sekaan tuorejuusto, sitruunamehu ja tomusokeri. Sekoita käsin tai sähkövatkaimella. Leikkaa porkkanakakku varovasti kolmeen osaan. Laita alimmaisen palan päälle kuorrutetta noin 1/5. Nosta toinen pala päälle ja laita kuorrutetta 1/5. Laita viimeinen kakkukerros päälle ja kaavi kaikki kuorrute kakun päälle ja levitä kauttaaltaan kakun ympärille. Koristele miten tykkäät :)




Ystävien kanssa laskiaistiistain kahvipöydässä

1 kommentti:

  1. Heippa, teitkö tuon kakun minkä kokoiseen pohjaan? :) tehtiin tätä mun viime synttäreille ja tänä vuonna uudestaan! Porkkanakakku on niiiin omnomnom! T. Natalia

    VastaaPoista

Jätä kommentti