torstai 27. helmikuuta 2014

PullatTällä tavalla minä aina teen pullat :)


Liuota hiiva kädenlämpöiseen (37asteiseen) maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhoja vähitellen, aluksi vatkaten. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan ainakin puoleksi tunniksi.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteen muotoon (noin 40 x 50 cm).

Levitä taikinalevyille sulaa ja notkeaa voita ohueksi tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele päälle sokeria ja kanelia. Voit tehdä pullat tavalliseen tapaa korvapuusteiksi, mutta minä teen ne näin (hieman vaikea selittää): Taita taikinalevy kolmeen osaan pitkittäissuunnassa. Leikkaa kaistaleesta noin 3cm paksuisia suikaleita ja pyöritä niitä molemmista päistä eri suuntiin ja sido ne solmulle. Anna pullien kohota pellillä liinan alla vielä noin 15min, voitele ne kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10-15 min.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti