torstai 27. helmikuuta 2014

Porkkanakakku sulatejuustokuorrutteella



Rakastan porkkanakakkua! Oon tehnyt sitä tosi useasti tällä ohjeella, mutta nyt vasta sain aikaiseksi laittaa ohjeen tänne. Hyvä niin, sillä tämä on tosi helppo ja maukas! Tämä ohje on kulkeutunut mulle monen mutkan kautta yhden kaverin arkistoista. Päälle voi tehdä kuorrutteen sulatejuustosta, kuten tässä tai sitten halutessaan tuorejuustosta. Nam!

Kakku:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
3 dl porkkanaraastetta
1 dl rypsiöljyä
Kuorrutus:
50 g maustamatonta sulatejuustoa
30 g voita
1,75 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Voitele ja korppujauhota 20-22 cm irtopohjavuoka. Raasta 3-4 porkkanaa raasteeksi, niin että saat yhteensä 3dl raastetta. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuivat aineet, porkkanaraaste ja öljy. Kaada seos vuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa valmis kakku leivinpaperille tai suoraa tarjoiluastialle. Anna jäähtyä jonkin aikaa. Valmista kuorrutus pienessä kattilassa siten, että sulatat sulatejuuston ja voin keskenään, lisäät sokerit, sekoitat ripeästi ja ota pois liedeltä. Lisää jäähtyneen kakun päälle välittömästi, sillä kuorrutus jähmettyy nopeasti. Koristele mieleisellä tavalla (esim. pähkinöillä tai marjoilla). Kakku on parasta samana päivänä tarjottuna, mutta säilyy mehevänä jääkaapissakin. Nautihan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti