Ihanan
pehmeästä mascarpone-juustosta tulee tosi hyviä hyydytettyjä kakkuja.
Ainut harmillinen asia on, että sitä ei saa laktoosittomana. Mutta
jos tämä ei ole ongelma, suosittelen kokeilemaan tavallisen
maustamattoman tuorejuuston sijaan. Lisäsin aika perinteiseen
kakkuun vadelmia, limeä ja Daim-rouhetta ja tuli aika hyvää! :)
Pohja:
200
g Bastonge-keksejä murskattuna
75
g voita sulatettuna
Kakku:
4
liivatetta
2
dl kuohukermaa
1 dl sokeria (tai oman maun mukaan)
1 dl sokeria (tai oman maun mukaan)
1
tl vaniljasokeri
250 g mascarpone-juustoa
2 rkl limen mehua
2 tl raastettua limen kuorta
200 g jäisiä tai tuoreita vadelmia
1 patukka Daimia rouhittuna
250 g mascarpone-juustoa
2 rkl limen mehua
2 tl raastettua limen kuorta
200 g jäisiä tai tuoreita vadelmia
1 patukka Daimia rouhittuna
Laita liivatteet kylmään veteen. Murskaa keksit ja sulata voi. Painele keksivoi-seos leivinpaperilla vuoratun 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kulhossa keskenään mascarpone-juusto ja sokerit. Pese lime huolellisesti ja raasta joukkoon limen kuorta, halkaise lime ja purista sekaan mehua, sekoita. Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos juusto-sokeriseokseen. Lisää joukkoon kevyesti käännellen vaahdotettu kerma, (jäiset) vadelmat ja Daim-rouhe. Kaada täyteseos pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli. Koristele haluamallasi tavalla. Nauti raikkaasta kakusta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti