sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Juustokakku-browniet



Nää on ihania! Kun bongasin, oli pakko testata! Suosittelen! Ohje löytyi ihanasta Vaaleanpunainen nonparelli-blogista. Ohjeella tulee noin 12–16 kappaletta kakkusia.


Brownie-pohja:
90 g voita
100 g tummaa suklaata, esim. taloussuklaata
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Juustokakku-täyte
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
puolikkaan sitruunan kuoriraaste tai 2 tl sitruunanmehua
noin 3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus ja koristelu:
kermavaahtoa
tuoreita marjoja, esim. vadelmia


Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää sekaan pieneksi paloiteltu suklaa ja anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Kaada voi-suklaasula muna-sokerivaahdon sekaan ohuena nauhana samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita kevyesti käännellen tasaiseksi.

Tee täyte laittamalla kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi.

Lusikoi brownie-taikinaa paperisiin muffinssivuokiin muffinssipellille puolet paperivuokien tilavuudesta. Lisää taikinan päälle täytettä siten, että vuoat ovat ¾ täynnä (muuten taikina saattaa valua yli). Sekoita varovasti veitsen kärjellä taikinaa ja täytettä hiukan sekaisin, niin että pinnalle syntyy marmorikuvio. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Muffinssit saattavat lässähtää keskeltä uunista ottamisen jälkeen, mutta se on normaalia. Anna jäähtyä. Halutessasi koristele kermavaahdolla ja tarjoile esimerkiksi vadelmien kanssa.





4 kommenttia:

  1. täytyy kyllä pistää kokeilulistalle. Niin herkullisen näköisiä, että piti liittyä oikein lukijaksi :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kovasti! Itekin aion tehdä uudestaan, ja ottaa tällä kertaa hieman aikaisemmin pois uunista että jää suklaa-osio löysemmäksi :P

    VastaaPoista
  3. Nää näyttää aivan täydellisiltä. Lisäsin tarvikkeet ostoslistaan ja viikonloppuna testaan! Kiitos reseptistä, Maria!

    VastaaPoista
  4. Loistavaa! Hyvän päätöksen teit! ;)

    VastaaPoista

Jätä kommentti