maanantai 17. maaliskuuta 2014

Peltileipä


5 dl kädenlämpöistä vettä
1 pkt (50g) tuorehiivaa
2 dl kaurahiutaleita
1 dl lesesekoitusta
2 tl suolaa
2 rkl sokeria tai siirappia
7-8 dl sämpyläjauhoja
0,5 dl öljyä (esim. rypsiöljyä)
siemensekoitusta päälle


Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon. Lisää suola, sokeri, kaurahiutaleet ja leseet, sekoita vähän. Lisää jauhoista puolet ja öljy, sekoita hyvin. Vaivaa joukkoon loput jauhot. Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Levitä taikina uunipellille, anna kohota lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia. Voitele kohonnut leipä vedellä ja ripottele pinnalle siemensekoitusta tai kaurahiutaleita. Leikkaa taikinapyörällä ruuduiksi. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti