torstai 6. maaliskuuta 2014

Peruna-lohirullat



Helppoa ja hyvää suolaista nam! Täytteeksi käy mitä mieleen tulee, lohi-, kinkku- tai porotäyte. Tässä siis lohitäyte.

Rieskat:

2,5dl perunamuusia
0,5tl suolaa
1,5dl vehnäjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja

Valmista perunamuusi ja anna jäähtyä (tai käytä "jämä"perunamuusia).Lisää perunamuusin sekaan suola ja jauhot. Sekoita taikina nopeasti. Taputtele tai kaulitse taikina uunipellille isoksi levyksi ja pistele haarukalla. Paista uunissa keskitasolla 250 asteessa 10-15 minuuttia.


Täyte:

150g graavi-tai kylmäsavulohta
200g ruohosipulituorejuustoa
0,5dl ranskankermaa
0,5-0,75dl tilliä silputtuna
sitruunapippuria

Täytettä varten pilko lohi pieniksi paloiksi ja hienonna tilli. Sekoita ne sitten kulhossa tuorejuuston ja ranskankerman kanssa ja lisää sitruunapippuria oman maun mukaan. Levitä täyte rieskan päälle ja kääri tiukalle. Leikkaa rullat haluamasi levyisiksi paloiksi ja kiinnitä ne coctailtikuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti