keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Herkullinen itsetehty mysli



Itsetehty mysli on parasta! Lisäksi se on paljon terveellisempää kun kaupasta ostettu. Tiedät tarkalleen, mitä se sisältää. Sen tekemiseen voi käyttää mielikuvitusta ja laittaa siihen lempiaineksiaan, kaikkea mitä mieleen tulee. Aamu- tai iltapalana maustamattoman jugurtin kanssa tosi hyvää!

6 dl kaurahiutaleita 
2 dl sekalaisia pähkinöitä pilkottuna
1 dl kuivattuja karpaloita
2 dl kookoshiutaleita- tai lastuja
1 dl sekalaisia siemeniä (auringonkukan-,kurpitsan-, pinjansiemeniä...)
1 tl Himalayan ruususuolaa
1 dl kookosöljyä
0,75-1 dl juoksevaa hunajaa
1,5 dl vettä

Sekoita kaikki kuivat aineet (paitsi karpalot!) isossa kulhossa sekaisin. Kaada päälle kookosöljy, hunaja ja vesi ja sekoita hyvin, että nestemäiset sekoittuvat kaikkialle. Levitä seos tasaisesti leivinpaperille ja paahda uunissa (uunin tehosta riippuen) noin 140-150 asteessa 45-60 minuutin ajan. Sekoittele mysliä välillä, että se paahtuisi tasaisesti. Loppuvaiheessa kurkista uuniin säännöllisesti ettei mysli paahdu liikaa. Kun mysli on saanut kauniin värin ja rapsakoitunut, anna sen jäähtyä. Pilko karpalot ja laita sekaan. Mysli säilyy huoneenlämmössä hyvin ilmatiiviissä lasipurkissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti