Pakkasessa oli mustikoita ja
jääkaapissa tuorejuustoa. Siispä mustikkakakkua
tuorejuustokuorrutteella. Tämä kakku on rakenteeltaan tiivis ja
kuivakakkutyyppinen, muttei kuitenkaan kuiva, vaan varsin mehevä ja
maukas.
Kakku:
175g
voita
2
dl sokeria
3
kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
4
dl vehnäjauhoja
0,75g
kookoshiutaleita
1,5
dl ranskankermaa
2,5-3dl
mustikoita
Vatkaa
voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimen avulla. Lisää joukkoon
munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ranskankerman kanssa seokseen. Lopuksi kääntele
sekaan vielä mustikat. Kaada taikina voideltuun 18cm vuokaan. Paista
uunin keskiosassa 150 asteessa noin tunti. Tarkista kypsyys
coctail-tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja sen jälkeen
kumoa tarjoiluastialle jäähtymään kunnolla. Itse täytin kakun
seuraavana päivänä. Leikkaa kakku täyttämistä varten kahteen
osaan.
Kuorrutus:
200g
tuorejuustoa
50g
voita
1
tl sitruunamehua
3
dl tomusokeria
Sekoita
huoneenlämmössä pehmentynyt voi, tuorejuusto ja sitruunamehu
keskenään ja lisää joukkoon tomusokeri. Sekoita hyvin. Levitä
1/3 kuorrutteesta kakun alimman kerroksen päälle ja nosta toinen
kerros päälle. Levitä loput kuorrutteesta päälle ja reunoille.
Koristele esimerkiksi pensasmustikoilla ja kookoshiutaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti