perjantai 14. maaliskuuta 2014

Kookoksinen mustikkakakku



Pakkasessa oli mustikoita ja jääkaapissa tuorejuustoa. Siispä mustikkakakkua tuorejuustokuorrutteella. Tämä kakku on rakenteeltaan tiivis ja kuivakakkutyyppinen, muttei kuitenkaan kuiva, vaan varsin mehevä ja maukas.

Kakku:
175g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
0,75g kookoshiutaleita
1,5 dl ranskankermaa
2,5-3dl mustikoita

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimen avulla. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää  ranskankerman kanssa seokseen. Lopuksi kääntele sekaan vielä mustikat. Kaada taikina voideltuun 18cm vuokaan. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa noin tunti. Tarkista kypsyys coctail-tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja sen jälkeen kumoa tarjoiluastialle jäähtymään kunnolla. Itse täytin kakun seuraavana päivänä. Leikkaa kakku täyttämistä varten kahteen osaan.


Kuorrutus:
200g tuorejuustoa
50g voita
1 tl sitruunamehua
3 dl tomusokeria

Sekoita huoneenlämmössä pehmentynyt voi, tuorejuusto ja sitruunamehu keskenään ja lisää joukkoon tomusokeri. Sekoita hyvin. Levitä 1/3 kuorrutteesta kakun alimman kerroksen päälle ja nosta toinen kerros päälle. Levitä loput kuorrutteesta päälle ja reunoille. Koristele esimerkiksi pensasmustikoilla ja kookoshiutaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti