tiistai 1. lokakuuta 2013

Tuplasuklaa-täytekakku


Tätä suklaamahtavuutta nautittiin rapujuhla-viikonloppuna mökillä. Oikeastaan vasta seuraavana päivänä, varsinaisena juhlapäivänä ravut, snapsi ja palju oli pääasiassa. Mutta mikäs sen ihanampaa dagen efter-herkkua kun tällanen suklaapommi! Näin sen tein: (kakku on oma ohje, mutta muodon ja koristelun näin jostain kuvasivustolta)

Kääretorttupohja: 
6 kananmunaa
2,5 dl sokeria
10 rkl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon siivilän läpi ja sekoita varoen joukkoon. Levitä leivinpaperilla vuoratun korkeareunaisen uunipellin päälle. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.



Anna kääretorttupohjan jäähtyä leivinpaperilla. Vuoraa isohko kulho kelmulla. Valmista täytteet.


Tummasuklaatäyte:
2 liivatetta
2,5 dl vispikermaa
200 g tummaa suklaata
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Valkosuklaatäyte:

200 g valkosuklaata
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl Flora vispiä
1 tl sitruunamehua
2 liivatelehteä

Laita valkosuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.  Vatkaa kaksi purkkia eli molempiin täytteisiin tulevat  Flora vispit kulhossa vaahdoksi. Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston sekaan, lisää sokerit. Kuumenna tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele liivatelientä jonkin aikaa. Kaada se sitten ohuena nauhana vatkaimella sekoittaen tuorejuusto-suklaaseokseen.Lisää kermavaahto kevyesti nostellen.

Tummasuklaakerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Sulata suklaa ja sekoita tuorejuuston ja sokerin kanssa. Sulata liivatelehdet jälleen pieneen vesi-ja sitruunamehumäärään ja jäähdytä. Kaada ohuena nauhana reippaasti sekoittaen tuorejuusto-suklaaseen. Lisää lopuksi käännellen kermavaahto.


Asettele kääretorttupohja kulhoon kelmun päälle ja painele se pohjalle. Leikkaa reunoja tasaiseksi ja säästä ylimääräisiä paloja kerroksia varten. Kaada pohjan päälle kulhoon jompaakumpaa täytettä puolet. Laita reunoista jääneitä kääretortun paloja täytteen päälle. Kaada jälleen toista täytettä, laita kääretortun paloja jne. Kun on valmis, laita jääkaappiin ainakin 3 tunniksi, mielellään yön yli.

Hyytymisen jälkeen kumoa kakku suurelle kakkulautaselle tai muulle tarjoiluastialle ja valmista suklaamousse.


Suklaamousse:
200 g tummaa suklaata
2,5 dl Flora vispiä

Sulata suklaa ja vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sekoita keskenään. Levitä mousse kumotun kakun päälle tasaisesti. Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi suklaamaissipalloilla.

1 kommentti:

Jätä kommentti