tiistai 24. syyskuuta 2013

Suklaa-vadelmakakku




Kesällä juhannuksena testattua ja nautittua. Ohje oli ihanassa Glorian ruoka&viini-lehdessä. Aaaaah- kyllä! Tosi hyvää.. Ei mulla muuta... (paitsi se, että tein itse puolikkaana annoksena ton mikä on kuvissa, muuten olis kuusikerroksinen!!)



Pohja:
400 g hyvää tummaa suklaata (yli 60 prosenttista)
400 g voita
8 kananmunaa
2 dl sokeria (tai 3 dl, jos ei muscovadoa)
1 dl muscovadosokeria (tai korvaa tavallisella)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vadelmapyree:
600 grammaa vadelmia
2 dl tomusokeria
lisäksi täytteeseen:
8 dl vispikermaa
3 dl rahkaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Kostutukseen: 
1/2 dl tummaa rommia
1-1,5 dl vettä
noin 1 rkl muscovadoa/ sokeria
Suklaaganache:
250 grammaa tummaa suklaata
1 1/4 kermaa
2 rkl voita





 1. Voitele ja jauhota 2 irtopohjavuokaa, jonka halkaisija noin 22 cm tai paista kakkupohjat kahdessa erässä. Laita uuni lämpiämään 175 asteesen.
2. Tee kakkupohja: Paloittele suklaa ja voi kulhoon tai kattilaan ja sulata mikrossa tai liedellä Sekoita suklaa ja voi sileäksi ja anna jäähtyä.
3. Vaahdota munat ja sokerit isossa kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele seos varovasti muna-sokerivaahtoon. Sekoita lopuksi jäähtynyt suklaaseos taikinaan.
4. Jaa taikina vuokiin. Paista kakkuja uunin alatasossa 50–60 minuuttia. Ota kakut uunista ja anna jäähtyä vuoissa sen aikaa, että voit tarttua käsin vuokaan. Kumoa kakut lautasen avulla ritilälle jäähtymään.
5. Tee täyte kakun kypsyessä. Valmista ensin pyree soeuttamalla vadelmat ja tomusokeri sauvasekoittimella. Paseeraa sose siivilän läpi kulhoon lusikan avulla.
6. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Lisää rahka ja sokerit. Sekoita pyree vaahtoon ja nosta täyte jääkaappiin odottamaan.
7. Sekoita rommi ja vesi kulhossa. Lisää muscovadosokeria maun mukaan.
8. Kokoa kakku. Leikkaa jäähtyneiden kakkujen päälipinnat suoriksi sahalaitaisella veitsellä. Leikkaa kakkupohjat 3 kerrokseen. Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadillle, kostuta ja levitä vadelmavaahtoa reilun 1,5 cm paksuiseksi kerokseksi levyn päälle. Jätä reunoille 1 cm tilaa, kakun paino työntää täytteen reunoille. Nosta seuraava kakkulevy ja paina kevyesti ja niin edelleen.
9. Levitä loput vadelmavaahdot kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat ganachen.
10. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä noin 10 minuuttia tai kunnes se paksuuntuu.
11. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. Levitä niin, että  se valuu joistakin kohdista kakun reunojen yli.
12. Anna kakun tekeytyä kylmässä vähintään 5 tuntia ennen tarjoamista. Jos annat kakun maustua seuraavaan päivään, kuorruta kakun pinta vadelmavaahdolla ja ganchella vasta tarjoilupäivänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti