perjantai 10. elokuuta 2012

Sämpylät


Yks ilta oli vaan pakko saada itsetehtyjä sämpylöitä. Pelkän voin kanssa. Niitähän on helppo tehdä ja aineksia yleensä löytyy kaapista. Tavallisen hiivan sijasta käytin kuivahiivaa, toimii ihan hyvin. Parempia tulee tietty oikeella hiivalla.
Nämä on tehty suoraan Myllyn parhaan ohjeella.

n. 15 kpl

5 dl maitoa, vettä tai piimää
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
50 g voita, margariinia tai öljyä
n. 10 dl sämpyläjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa. Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen. Anna sämpylöiden kohota hyvin peitettynä.
Paista sämpylöitä uunin keskitasolla n. 225 °C:ssa 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti