perjantai 10. elokuuta 2012

Mansikka-valkosuklaakuppikakut



noin 15 kuppikakkua

Kuppikakut:


3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
1 dl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
(pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu)
100 g valkosuklaata
3 dl mansikoita


Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi, lisää siihen maito ja sekoita neste munavaahtoon. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos varovasti taikinaan. Lisää joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu. (Ei pakollinen, mutta tuo raikkautta.) Sekoita taikinaan pieneksi pilkottu valkosuklaa ja mansikat. Vuoraa muffinipelti paperivuoilla ja täytä 2/3 joka vuoasta taikinalla. Kypsennä kuppikakkuja uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Sulata valkosuklaa. Sekoita valkosuklaa ja tuorejuusto hyvin keskenään. Nostele kuorrute kuppikakkujen päälle ja levitä. Koristele ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti