perjantai 10. elokuuta 2012

Daim-marenkikakku


Tämä kuvan kakku ei oo meikäläisen tekemä. Sitä teki mökillä ystäväni Emilia. Kakku oli niin hyvää, että oli pakko pyytää lupa julkaista se blogiin. Ite en oo marenkikakkuja harrastanutkaan, mutta voin kertoa, että alan harrastaa! Alkuperäisohje on Kinuskikissan. Suosittelen!

Pohja:
5 valkuaista
 2 ½ dl sokeria
Täyte:
3 rkl perunajauhoja
½ dl sokeria
3 dl maitoa
2 keltuaista
3 Daim-patukkaa
2 ½ dl kermaa
 2 tl vaniljasokeria
Väliin ja päälle:
n. 750 g mansikoita

 Erottele valkuaiset kulhoon, joukkoon ei saa mennä yhtään keltuaista (säästä kuitenkin 2 keltuaista täytettä varten). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, tähän menee noin 5 minuuttia. Sekoita sekaan sokeri pienissä erissä.

Sivele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Levitä marenki leivinpaperille kahdeksi tai kolmeksi hieman toisistaan irrallaan olevaksi levyksi ja jätä hieman leviämisvaraa. (esim: 3 kpl 16×16 cm levyjä tai 2 kpl 15×25 cm levyjä). Paista 125 asteisessa uunissa alatasolla n. 1 h 45 min – 2 h. Saa tulla hieman vaaleanruskean sävyiseksi, muttei tummua liikaa. Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna jäähtyä kunnolla ja irrota  leivinpaperista.

Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauho, lisää joukkoon maito ja keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. Lämmitä liedellä hyvin sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Jäähdytä.

Rouhi Daim-patukat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerman sekaan kiisseli, Daim-rouhe ja vaniljasokeri.
Leikkaa mansikat siivuiksi. Säästä osa kokonaisina kakun päälle.

Kokoa kakku; aseta vuorotellen marenkilevy, täytettä ja mansikkasiivuja. Laita päällimmäisen marengin pinnalle loput täytteestä ja kokonaiset mansikat. Koristele haluamallasi tavalla. Tarjoile ja nauti välittömästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti