perjantai 10. elokuuta 2012

Daim-jäätelökakku limettimansikoiden kera


Tein ensimmäistä kertaa itse jäätelöä. Tai jäätelökakkua. Ja voi hyvänen aika. Tästä tuli niin hyvää! Mä vaan rakastan Daimia. Sen kehittäjä pitäis palkita vaikka Nobelilla. Onhan se nyt ihmisten hyväksi tehtyä työtä. Herranjestas. Mun lemppari-nainen Leila Lindholm on vastuussa tästä reseptistä. Se löytyy (ihanasta) kirjasta nimeltä Vielä yksi pala! Herkuteltiin tällä kavereiden kanssa ja kun lähetin doggybagissa maistiaisia kaverin miehelle, niin illalla tuli tekstiviesti, jossa oli palaute jäätelökakusta: "Holy shit!" Aika kuvaava kyllä.

(8 annosta)

4 kananmunaa
0,5 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa (ei mitään kevyttouhuja)
3 kpl tupla-Daim-patukkaa elikkä noin 150 g rouhetta
200 g Digestive-keksejä

Lime-marinoidut mansikat:
2 litraa tuoreita mansikoita
1 dl sokeria
3 pestyn limen raastetut kuoret

Erota kananmunan keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaahdota kerma ja valkuaiset omissa kulhoissaan ja kääntele ne keltuaissokerivaahtoon. Hienonna Daim-patukat rouheeksi ja sekoita taikinan joukkoon. Murskaa digestivet muovipussissa muruiksi ja laita taikinan kanssa kerroksittain sokerikakkuvuokaan. Pakasta jäätelökakkua noin viisi tuntia, kunnes se on pakastunut. Viipaloi ja halkaise mansikat. Sekoita niihin sokeri ja raastettu limenkuori. Anna "marinoitua" jääkaapissa hetki. Tarjoa mansikat jäätelökakun lisänä.

3 kommenttia:

  1. Mahtavan hyvää oli! Menikö jotain pieleen kun koostumus oli lähempänä jäädykettä kuin jäätelöä?

    VastaaPoista
  2. Moi! Hyvä että onnistui! Tää on kyllä ihan älyttömän hyvää :) Mullakin oli jäädykemäistä, en sitten tiedä, että pitäiskö olla jäätelökone, että sais jäätelömäisempää.

    VastaaPoista
  3. Heippa! Mä kokkaan tätä äidille viikonloppuna. :P Vaikuttaa todella herkulliselta!!

    VastaaPoista

Jätä kommentti