sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Ricottaletut


Näiden herkullisten lettujen ohjeen olen kopioinut joskus jostain lehdestä, en muista mistä. Todella muhevia ja herkullisia olivat, ihanaa vaihtelua tavallisille letuille. Kaveriksi sopisi jokin suolainenkin, esim. kinkku-tai lohitahna. 

6 annosta

3 kananmunaa
200 g ricottajuustoa
1 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
paistamiseen voita

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Yhdistä juusto, maito ja keltuaiset. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola, lisää nestemäisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovaisesti taikinaan. Kuumenna pannulla voita. Annostele taikinaa ruokalusikallinen lettua kohti ja paista keskilämmöllä molemmin puolin. Tarjoa letut esimerkiksi hillon ja kermavaahdon kanssa. Nams!

3 kommenttia:

  1. Hellou Maria! :)

    Ihana blogi, ihania kuvia ja ihania reseptejä.
    Käyhän tutustumassa meikäläisen blogiin vuorostaan;
    tuituis.blogspot.com

    -Tuija-

    VastaaPoista
  2. Pistin kommenttia jo omaan blogiini, mutta pistän sen myös tätä kautta :) Eli siis teen töitä kyllä tilauksestakin. Haluatko Myyrän pelkkänä riipuksena vai haluatko siihen ketjun/kuinka pitkän ketjun? :) Mulla ei ole edelleenkään harmaita hama-helmiä, että voisin tehdä oikeanlaisen mahan Myyrälle, mutta kaipa valkoinenkin käy? :) Oon tulossa sinne suunnalle töihin syksyllä, niin voin sitte tuoda sen samalla.

    VastaaPoista
  3. Hei!

    Olemme hiljattain lanseeranneet sivun Etsiresepti.fi, jossa käyttäjät voivat etsiä reseptejä satojentuhansien ruokasivujen ja ruokablogien joukosta.

    Olemme huomanneet, että sinun blogissasi on monta hyvää reseptiä ja haluaisimme ehdottaa sinulle, että käyt katsomassa ruokablogilistamme kärkeä tästä: http://www.etsiresepti.fi/ruokablogienk%C3%A4rki

    Jos haluat lisätä oman ruokablogisi listaan ja listata reseptisi Etsiresepti.fi hakemistoon (ilmaiseksi) sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-k%C3%A4rkeen

    Konsepti on jo olemassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Meidän kauttamme blogit saavat päivittäin tuhansia vierailijoita, ja suosituimmat saavat viikoittain jopa yli 20 000 kävijää.

    Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

    Ystävällisin terveisin,

    Ann-Sofi
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista

Jätä kommentti