sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Suklaapyörteinen juustokakku


Tämän herkullisen juustokakun reseptin mulle ja sulle tarjoaa ihastuttava Leila Lindholm kirjassaan Vielä yksi pala! Suosittelen hänen kirjojaan kaikille, tosi mahtavia, innostavia ja erilaisia reseptejä ja aivan ihania ja esteettisiä kuvia! Mun tulos ei ollu yhtään esteettinen, mutta herkullinen kyllä.

Keksipohja:
400 g digestivekeksejä
150 g voita
Täyte:
600g maustamatonta tuorejuustoa (ei mitään kevyt scheissea)
250 g maitorahkaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
Suklaapyörre:
150 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 60%)
3 rkl espressokahvia

Kuumenna uuni 175-asteeseen. Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Paina muruseos noin 24 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Kypsennä pohjaa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia ja jäähdytä. Alenna uunin lämpötilaa 130 asteeseen.

Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää lopuksi kuohukerma.

Taita suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa. Sekoita kahvi suklaaseen.
Kaada puolet juustoseoksesta kakkupohjan päälle. Nosta juustoseoksen päälle lusikalla puolet suklaaseoksesta ja peitä lopulla juustoseoksesta. Lusikoi päälle vielä loput suklaaseoksesta. Vedä kuorrutuskerroksiin pyörteitä veitsellä, niiin että se ulottuu kaikkiin kerroksiin.


Kypsennä kakkua uunin keskiosassa 1 tunti ja 25 minuuttia tai kunnes se on täysin hyytynyt. Jäähdytä kakku ja tarjoa se joko jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti